NR-inline #5 + freestyle inline battle.

V sobotu 27.7.2013 ožije Nitra kolieskovými korčuľami, budú sa tu konať hneď dve obľúbené podujatia. Od rána bude na Klokočine prebiehať medzinárodná súťaž v speed aj freestyle slalome. Večer budú nitrianske cesty už po piaty raz patriť korčuliarom a cyklistom na jazde NR-inline.

Večerná jazda NR-inline

V hlavnom meste sa bratislava-inline koná už desiaty rok. Každý piatok sa stretne približne tisíc korčuliarov, ktorí vyrazia na cesty vychutnať si večernú atmosféru mesta. Táto energia sa raz ročne presúva aj pod Zobor.

Jazda na kolieskových korčuliach a bicykloch je aj v Nitre už tradíciou, konať sa bude už piaty rok. Akcia je nielen o radosti z pohybu, ale predovšetkým o výbornej atmosfére, ktorú treba zažiť na vlastnej koži. Prísť môže ktokoľvek: mladí, starí, jednotlivci, páry, skupiny, rodiny s deťmi – vítaný je každý, kto vie jazdiť a zabrzdiť. Nie je to súťaž, ale príjemná jazda po cestách, kde sa ľudia bežne vozia autami či hromadnou dopravou. Máte na korčuliach nejaké neistoty? Opýtajte sa inštruktorov v inline škole pred jazdou, určite vám radi poradia.

Účastníci sa začnú stretávať od 18.00 na parkovisku pri Zimnom štadióne na Podzámskej ulici. Samotná jazda NR-inline odštartuje o 19.00. Trasa, po ktorej sa pôjde, bude úplne nová, meria približne 11 km a vedie cez mestský park, po Nábreží mládeže na Výstavnú ulicu a späť na miesto štartu. Na NR-inline sa netreba registrovať ani platiť nejaký poplatok – stačí len prísť s dobrou náladou. Jazdiť sa bude v sprievode polície, inline teamu, zdravotníkov i sanitky.

Všetky informácie o NR inline nájdete na www.sk-inline.skwww.on.fb.me/1apLpSG

Zdroj: bratislava-inline