Odstartoval Profi DJ Contest festivalu Finlandia Mácháč 2017.

Dj contest, který se váže k festivalu Finlandia Mácháč 2017, bude opět zaměřen na hodnocení hudební produkce. Vítězové budou zařazeni do programu festivalu a jejich skladby se stanou součástí oficiální festivalové kompilace.

Skladby dvou absolutních vítězů pak vyjdou jako singly na MOSP Recordings. Oficiálním partnerem letošního dj contestu je internetový obchod www.profi-dj.cz, který odmění výherce hodnotnými cenami.

Začátek registrace soutěžních skladeb: 1.5.2017
Konec registrace soutěžních skladeb: 15.6.2017
Vyhlášení výsledků: 1.7.2017

Přihlášení do contestu probáhá přes online formulářwww.festival-machac.cz/cs/dj-contest/

Podmínky účasti: 

Pro zařazení do contestu je nutné zaslat 2 skladby z vlastní produkce  (soutěžící = autor skladby) a referenční set o minimální délce 30 minut. Tento set porota nehodnotí.

Do contestu se může přihlásit pouze ten, kdo nikdy nevystupoval na festivalu Mácháč, ať už jako jednotlivec nebo jako součást vícečlenného projektu apod.

Do contestu se může přihlásit i vícečlenný producentský projekt, jeho členové se už ale nemohou zúčastnit contestu jako jednotlivci.

Contest je stylově různorodý (electro house, dubstep, trap, trance, future house, techno…). Soutěžící může zaslat pouze 2 skladby daného stylu, nemůže se tedy hlásit do více kategorií, a to ani pod jiným uměleckým jménem.

Požadavky na soutěžní skladby:

  • skladbou se rozumí pouze “original mix” (z contestu budou vyřazeny mashupy, remixy, cover verze, edity apod.)
  • skladby nebyly nikdy vydány na žádném labelu
  • skladby musí být složeny v roce 2016 nebo 2017
  • minimální délka jedné celé skladby je 4:00
  • je nutné zaslat skladby v celé délce (ne pouze ukázku)
  • soubory se skladbou musí mít název ve tvaru: „autor – název skladby”
  • formát mp3 v minimální v kvalitě 256 kbps

Ocenění:

Odborná porota vybere 6 výherců (3x techno / 3x electro house apod.) a seřadí je dle kvality hodnocených skladeb. Tito výherci budou obsazeni v rámci programu festivalu a zároveň obdrží ceny od internetového obchodu www.profi-dj.cz

Více informací na www.festival-machac.cz  

Zdroj: Mácháč 2017