Ondřej Brzobohatý predstavil videoklip k titulnej piesni platinového albumu Indentity!

Uplynulé dni sa niesli v znamení dokončovania v poradí už tretieho videoklipu k ďalšej piesni z úspešného albumu Ondřeje Brzobohatého IDENTITY. Sám Ondřej je nielen jedným z aktérov klipu, ale zároveň autorom scenára, režisérom i producentom.

Videoklip k rovnomennému singlu Identity predstavil multitalentovaný hudobník tento týždeň: https://goo.gl/S90jke

Renesančný umelec a predovšetkým nadaný muzikant Ondřej Brzobohatý dokončil v týchto dňoch videoklip k piesni Identity zo svojho rovnomenného albumu, ktorý vydavateľstvo Supraphon vydalo ešte minulý rok. V novom videoklipe si nielen zahral hlavnú postavu, ale prvýkrát si vlastný klip  sám režíroval. Zároveň bol aj scenáristom a producentom klipu. „Najviac ma bavila práve tá náročnosť nakrúcania, keď som kombinoval réžiu s hraním. Vďaka dôkladnej príprave a skvelému tímu profesionálov pred aj  za kamerou, ktorými som sa obklopil, bolo nakoniec všetko jednoduchšie a zároveň zábavnejšie,“ poznamenal na margo svojho režijného debutu Ondřej Brzobohatý.

Ondřej na klipe spolupracoval s ozajstnými profesionálmi vo svojom odbore. Pre svoj režisérsky debut oslovil kameramana oceneného Českým levom za film Hlídač č. 47 Karla Fairaisla a o strih sa postaral jeden z najlepších slovenských strihačov Filip Malásek. Pred kamerou potom Ondřej režíroval okrem seba samého aj také hviezdy, akými sú Ben Cristovao, Václav Noid Bárta či Karel Gott, ktorí v klipe stvárňujú práve Brzobohatého rôzne identity. Obsadenie zlatého slávika do jednej z úloh okomentoval Brzobohatý s úsmevom: „Dovolil som si obsadiť Karla Gotta z dvoch dôvodov. Iný taký Karel Gott, ktorý by zahral Karla Gotta, neexistuje a predovšetkým som vedel, že hranie pred kamerou s dávkou humoru má Karel rád a že si to tým pádom užijeme spoločne. A tak sa aj stalo.“  Čerešničkou na torte je nepochybne obsadenie Ondřejovej priateľky a Miss World Taťány Kuchařovej, ktorá sa v klipe predvedie hneď v niekoľkých prekvapivých úlohách.

MALA_Ondrej_Ben_2_foto_BENEDIKT_RENC

Album Ondřeje Brzobohatého IDENTITY vyšiel v máji 2014 a okamžite sa stal hitom. Potvrdzuje to i získanie Zlatej platne za predaj tohto mimoriadne úspešného debutového albumu na jeseň minulého roka, ako i  udelenie Platinovej platne tento rok v marci. Okrem vydania albumu strávil Ondřej uplynulý rok intenzívnym koncertovaním v rámci turné Identity Tour v Čechách a na Slovensku. Identity Tour 2015 zakončí šesť októbrových koncertov na Slovensku, no už v novembri na neho nadväzuje Symphonicum Tour na siedmich veľkých českých a slovenských pódiách.

Na jeseň vyjde komplet DVD + CD so záznamom koncertu Ondřeje Brzobohatého, ktorý vydá Supraphon v spolupráci s hudobnou televíziou Óčko v rámci série G2 Acoustic Stage. Pôjde o záznam koncertu z pražskej Retro Music Hall, ktorý sa uskutočnil 9. júna 2015 s hosťami Johny Machette a Petrom Cmoríkom.

MALA_Ondrej_Pavel_foto_BENEDIKT_RENC

Termíny blížiacich sa koncertov nájdete na stránke: https://www.ondrejbrzobohaty.cz/terminy

www.ondrejbrzobohaty.cz
www.facebook.com/ondrejbrzobohatyofficial

Zdroj: Soul For Show / Supraphon 2015
Foto: BENEDIKT RENČ