Opäť otvorená kauza Vec Makropulos!

Príďte porozmýšľať spolu s fenomenálnym skladateľom Leošom Janáčkom nad otázkou večného pozemského života. Tento výnimočný tvorca nám totiž vo svojej opere Vec Makropulos ponúka historický triler o tom, ako prežiť samého seba.

Vráťte sa spolu s nami o viac než 400 rokov späť. Ocitnete sa v Prahe na cisárskom dvore Rudolfa II., ktorý túžil po nesmrteľnosti. Jeho alchymista mu pripravil elixír života. Ako prvá ho ochutnala alchymistova šestnásťročná dcéra Emília. Čo sa s ňou stalo? Aké následky malo užitie elixíru? 
Ako predloha tejto nevšednej opery slúžila Janáčkovi rovnomenná hra svetoznámeho českého spisovateľa Karla Čapka. Vzniklo jedno z Janáčkových najzvláštnejších operných diel, ktoré pre SND inscenačne stvárnil popredný súčasný režisér Peter Konwitschny. Spojenie Čapka, Janáčka Konwitschného je zárukou pôsobivého hudobnodramatického zážitku, ktorý by ste si nemali dať ujsť! 
Keby náš pozemský život stratil prirodzené ohraničenie, nestal by sa neznesiteľným? Alebo je to naopak a napriek všetkým trápeniam by sme si život radi predĺžili? To záhadné dievča možno pozná odpoveď!
Operu Vec Makropulos po dlhšej prestávke uvádzame opäť 24. februára 2017 o 19.00 hod. v historickej budove SND.
Pokiaľ uprednostňujete rezerváciu vstupeniek, sme Vám k dispozícii na telefónnom čísle +421 2 204 72 289 alebo na adrese rezervacie@snd.sk.
Zdroj: SND