OUTLOOK Festival 2015!

Máme tu už 8. pokračovanie najväčšieho Soundsystem Culture festivalu v Európe. Festival sa ako každý rok, uskutoční na poloostrove v opustenej Rímskej pevnosti Punta Christo, na pobreží Jadranského mora.

Čo by kameňom dohodil do mesta Pula. Počas 4 septembrových dní, sa môžeme tešiť na tie najzvučnejšie mená z undergroundových žánrov, ako sú house, techno, dubstep, reggae, dub, hiphop, garage, grime, drum and bass… Keď hovorím o bass music, nemyslím tým zbastardenú komerčnú verziu, aká je momentálne servírovaná našim deťom, ale ozajstnú underground dancefloor music.

Harbour Arena

OTVÁRACÍ KONCERT

Festival sa začína 2. septembra otváracím koncertom, ktorý sa uskutoční v starobilom koloseu v Pule. Koncert začína nástupom na loďku v Harbour stage, ktorý je súčasťou festivalu. Preplavíš sa cez záliv do Puly ku koloseu, vyblázniš sa na koncerte a následne fičíš loďkou pekne naspäť na festival. Na opening koncerte vystúpia Jurassic 5, SBTRKT, Roni Size Reprazent, Gentleman’s Dub Club a Trojan Soundsystem.

Pozor! Lístok na otvárací koncert sa kupuje zvlášť, a to od 53€ (na státie) do 58€ (na sedenie). V cene sú zahrnuté aj poplatky: https://www.outlookfestival.com/amphitheatre-concert/

Coloseum opening concert

STAGE A ARÉNY

Samotný festival trvá od 3. do 6. Septembra. V už spomínanej Rímskej pevnosti a v jej blízkom okolí. Areál je dosť veťký a preto odporúčam prezrieť si ho poriadne, za svetla, aby ste potom nepoblúdili. Kapacita niektorých stageov je limitovaná. Nachádzajú sa totiž v útrobách pevnosti – malé uličky, kobky, malé stage-iky v nich.. Čiže, keď vystupuje nejaká vaša chuťovka, práve na týchto stageoch treba prísť v dostatočnom predstihu, inak je možné, že sa tam nedostanete! Stageov je dokopy 9:

THE HARBOUR ARENA – Hlavný stage, vystupujú tu headlinerI festivalu. TOP soundsystém, svetelná a javisková šou. Umiestnený na brehu zálivu Pula, z druhej strany výhlad na festivalový kopček.

Harbour Arena

MOAT – Je to niečo ako 100m dlhá, 10m široká, 7m vysoká priekopa, na ktorej konci hrájú vystupujúci! Nemusíte sa báť, zvuk v tejto priekope vôbec nie je skreslený. Každých 20m sú repráky.

MOAT

THE VOID – Tesne vedľa múrov pevnosti, v obkolesení stromov. Taký ten normálny festivalový stage, až by sa žiadalo dodať (ne)Outlookovský. S kapacitou 1000 ľudí, je jedným z najobľúbenejších.

THE VOID

THE CLEARING – Je to srdce poloostrova. Nachádza sa medzi kempom, pevnosťou a prístavom. Na čistinke v obkolesení stromov, s ohromným soundsystémom a kapacitou 3000 partypeoples.

MUNGO´s ARENA – Tento stage je domovom epického Mungos Hifi Soundsystemu, ktorý sa každý rok počas festivalu, presúva zo Škótska do Chorvátska. Jeho  kapacita je 1200 ľudí

FORT ARENA 1 – Nachádza sa na úpätí pevnosti smerom od vstupu na festival. V obkolesení vysokých múrov so skvelou svetelnou show.

FORT ARENA 1

NOAH´s BALLROOM – Kruhová jama so stageom uprostred.

THE GARDEN – Krásny, čistý stage. Skrytý medzi stromami trochu ďaľej od hluku pevnosti.

THE GARDEN

BEACH PARTIES – Nachádza sa pri kempe. Pár stoviek metrov od pevnosti je pláž, na ktorej sa nachádzajú dva stage. Spríjemňujú festival od poludnia do večera, kým sa párty nepresunie do pevnosti. Baríky, jedlo, voda, kúpanie, nafukovacie somarinky na skákanie…Proste dovolenkový chill.

BEACHPARTY

BEACHPARTY

prehliadka arealu link: https://www.youtube.com/watch?v=33sirjpkVWA
stages & arenas link: https://www.outlookfestival.com/stages-and-arenas/

BOAT PARTY

Špecifickou vychytávkou OUTLOOK festivalu sú Boat parties. Ide o to, že je potrebné kúpiť si zvlášť lístok na jednu, alebo viac lodiek, podťa potreby vyhrotenia. Každá lodička je orientovaná na iný hudobný štýl, prípadne label… Tento rok máme zastúpenie aj zo Slovenska – UPRISING boat party a z CZ LIR boat party. Loďky vyrážajú z prístavu pri Harbour aréne skoro celý deň, plavba trvá cca tri hoďky. Hrajú vám do toho vaši oblúbení DJs, proste zážitok…Treba jednoznačne zažiť!

BOAT PARTY

img11

link boat parties: https://www.outlookfestival.com/tickets/boat-parties/

LINE UP

Line up je ako každý rok nadupane rozsiahly, preto spomeniem iba tie najdôležitejšie mená: Beenie Man, Run The Jewels, Boy Better Know, The Madlib Carnival – Madlib, Pete Rock, J Rocc and Moodymann, Wiley, Noisia, Dusky, Flatbush Zombies, Shy FX, Congo Natty feat Congo Dubz & Tenor Fly, Jeru The Damaja, The Beatnuts, Digital Mystikz, DJ EZ, Goldie, Mount Kimbie (dj set), Cutty Ranks, Kate Tempest, David Rodigan, Loefah,  Oneman, Protoje & The Indiggnation, BADBADNOTGOOD, Yung Lean, Araabmuzik, The Bug Feat Flowdan, Manga & Miss Red, DJ Hype, Chris Lorenzo, Sherwood & Pinch, dBridge, Icicle Entropy Live, Dub Phizix & Strategy, Renegade Hardware 20 feat Loxy & Ink, Bad Company UK, Maztek, Digital & Spirit, Keaton, Ant TC1, Cold Fusion, MC Stapleton and Fokus & Mantmast, Break & KYO (Live), Zed Bias, Toddla T, Tippa Irie, Shinehead & Legal Shot Sound, Sango, Mr Carmack, Newham Generals, Stormzy, P Money, Big Narstie, My Nu Leng, Norman Jay MBE – Good Times, Artful Dodger, Kurupt FM, Youngsta, Hatcha, The Heatwave, Novelist, Maribou State Live, Paleman, Vibronics Feat Madu Messenger & Echo Ranks, Bodhi, Lone, Mumdance, Om Unit, Fracture, Kenny Ken, The Mouse Outfit, Mickey Pearce, Klose One, FKJ Live, Kahn & Neek, The Upbeats, Enei, Mefjus, Rockwell, High Focus Records, Little Simz, Rodney P, Skitz, Mungo’s Hifi, Iration Steppas, Channel One Sound System, Soom T, OBF Feat Shanti D, Stand High Patrol DJ Set, Elijah & Skilliam, Barely Legal, Cause & Affect, Riko Dan, Skeptical, Kasra, Ivy Lab, Xtrah, Matt Jam Lamont,  Logan Sama, Flako, Kenny Knots, Hybris, Distance, Applebottom, Chopstick Dubplate Feat Jacky Murda & Aries, LEVELZ, MC DRS, SP:MC, Chunky, Moxie, Flava D, Truth, Foreign Concept, Hyroglifics, Fre4knc, Kutmah, Mark System, Emperor, DJ Haus, Billain, Seven Davis Jr, Dubkasm, Benton, Kromestar, Spooky, Mella Dee, Catching Flies, Commodo, Quest, Silkie, MC GQ, Stamina MC, Jack Sparrow, Kaiju, Alexander Nut, Amy Becker, Charlie P, Jay Prince, Jon Phonics, DJ Milktray, Pyrmdplaza, Chimpo, DJ Ron, Diyala, Necessary Mayhem, Part2style, Reggae Roast, 2Shy, Biome, David Boomah, N-Type, Chef, Compa, Gerra & Stone, Egoless, Kiko Dan, True Tiger, Digitron, MC Fox, MC Sgt Pokes, MC Crazy D, Shanty, Chainska Brassika, Afriquoi, Danny T & Tradesman, Ishan Sound, Adam Prescott, Parris, Shepdog, Dan Man, MC Fokus, Visionobi, Mantmast, Fixate, Hi5 Ghost, Boofy, Hannah Faith, Bambooman, Siobhan Bell, Work It Girls, Dread MC, Vital Techniques, Filip Motovunski aka Noon, Rahmanee, 207, Chew The Fat, Roots In Session, Said, Necone, Rasheed, Dirty Beatz Crew, Kodin , Vilify, Push UK, Sun of Selah, Doctor Jeep, Sammy Dreadlocks, Pean, Blazin and Finwa.

LINE UP

celý line up link: https://www.youtube.com/watch?v=fxK29ffR2EA

UBYTOVANIE

Súčasťou festivalu je aj kemp – Camping Brioni, ktorý je priamo napojený na pláž. V kempe je na výber Mobile Homes – také útulné bungalovíky, vo vnútri však vyzerajú peckovo. Ďaľej je to klasické stanovanie vo vlastnom stane. Stany sa dajú zakúpiť aj na mieste. Ďaľšou možnosťou sú tzv. Boutique camping. Sú to dva druhy stanov – kruhový pre 4 osoby, a taký malý domček pre 2 osoby. Výhodou je, že aj v domčeku, aj v kruhovom sú postele. V kempe je ešte možnosť ubytovať sa v karavane. To je čo sa týka kempu všetko. Ostatní návštevníci, ktorí až tak nezvládajú kempovanie majú možnosť ubytovať sa, v rôznych apartmánoch v okolitých dedinkách. Riešili sme to takto dva predošlé roky a je to celkom cheap.

ubytovanie link: https://www.outlookfestival.com/accommodation/onsite/

LÍSTKY

Tento ročník je výnimočný aj tým, že festival zlacnel pre východnú európu a balkán o polovicu. Celý festival si môžete vychutnať za bezkonkurenčných 70e + 10e fees!

link na lístky: https://www.outlookfestival.com/tickets/

Ak ste ešte neboli na OUTLOOK-u, treba íst, treba to zažiť. Nadupaný LINE UP, Boat partys, partypeoples z celého sveta, opening koncert v koloseu, areál festivalu v pevnosti a okolo pevnosti Punta Christo, more, slnko, pláž!

Na nabudenie prikladám ešte aftermovie z minulého roka:

Napísal: Michal Dzubina – Floe Fotography
Foto: Michal Dzubina – Floe Fotography