PALICAVONZVRECA láka na kalifornského producenta TRUNCATE.

Techno DJ a producent TRUNCATE príde prvýkrát na Slovensko v sobotu 24. októbra, svoj DJ set predvedie na akcii Palicavonzvreca v Subclube. Jeho aktuálna tvorba spoludefinuje súčasný zvuk svetového techna. Vystupuje po celom svete, v poslednej dobe čoraz viac aj v Európe.

V roku 2011 spravil americký producent David Flores, len tak zo zábavy, projekt Truncate, v ktorom sa zameral na „deep“ a „raw“ stránku techna. O svojich začiatkoch v jednom rozhovore povedal: „Začal som chodiť na párty ešte v roku 1996, scéna bola veľmi odlišná od tej súčasnej, popularitu naberal predovšetkým house, ale silná bola aj rave scéna. Všetky druhy novej elektronickej hudby robili vlny aj v Južnej Kalifornii. A ja som mohol byť toho súčasťou. Prvý impulz k tvorbe som dostal cez mixtape od kamaráta a nočné rozhlasové vysielania. Odtiaľ viedla cesta k DJingu na parties. Všetko sa to zdá teraz neskutočné, čas neúprosne letí!“ 

Truncate-2014-18

Truncatove platne hrávajú renomovaní producenti ako Modeselektor, Ben Klock, Len Faki, Speedy J, Luke Slater Marcel Dettmann či Ben Sims. V komunite silno zarezonovala aj jeho spolupráca s významným predstaviteľom Detroit techno scény, Jimmym Edgarom. Truncate vďaka vlastnému nekompromisnému postoju k tvorbe, remixom a produkcii dostal Los Angeles na mapu techna, kde zaujalo miesto hneď vedľa Berlína, Londýna či New Yorku. O domovskej scéne si myslí toto: „Techno bolo v Los Angeles vždy prítomné, aj keď v malom, ale nachádzalo sa v dobrej kondícii. V posledných rokoch sa scéna rozrástla a stáva sa čoraz populárnejšou. Sú tu kvalitní producenti ako Drumcell, Raiz, Developer či Silent Servant, ktorí mávajú turné po celom svete a sú vyhľadávaní tými najprestížnejšími techno labelmi a klubmi“.  Truncate už čoskoro predstaví svoju novú nahrávku, o ktorej hovorí: „Moja nová doska Modify by mala vyjsť na konci Novembra na značke Droid Behavior, ale tento raz pod menom Audio Injection. V novembri budem aj hrať spolu s Benom Simsom v Japonsku, takže toto obdobie  je pre mňa veľmi vzrušujúce“.

A práve s krajinou vychádzajúceho slnka bude mať styčný bod aj event Palicavonzvreca, keďže ďalším potvrdeným účinkujúcim je japonský DJ a producent Takaaki Itoh, ktorý patrí k najdôležitejším postavám nekomerčnej techno scény.  O Japoncoch je známe, že vedia pripraviť kvalitný rachot a rámus a asi nie je náhoda, že noise music tu má najsilnejšie korene.

taka1newSubc

A časť z toho platí aj pre Takaakiho, ktorý zachováva aj v melodických pasážach temné zákutia. Ideálne podmienky k hraniu jeho syntézy hypnotického rytmu a syntetizátorových minimalistických tónov sú dostatočne hlasný soundsystém a prítmie a to v Subclube určite nebude problém. Jeho novú platňu (Wols#6) hrávajú DJs ako Antigone, Regis, Cio D’or, Exium, Ness, Sunil Sharpe, Oscar Mulero, Orphx, Svreca, Xhin, Zadig.. Trojicu DJs uzatvára Loktibrada, ktorý prednedávnom predstavil svoj nový mix pre berlínsky podcast Reclaim Your City. Tu sú jeho čerstvé dojmy: „Pred letom ma oslovil Holanďan Jorik Pronk, ktorý žije v Berlíne. Je to jeho projekt, okrem podcastu má aj label s tým istým názvom. Tento set som nahral v septembri v štúdiu u Gabbanu s použitím troch CD playerov. Berlín ako mesto je fasa, ale nemôžem potvrdiť ani vyvrátiť, že ma hudobne inšpiroval.“. Loktibrada tam má už vybudované zázemie, keď ako jediný Slovák vystupoval v slávnom  berlínskom klube Berghain a niekoľkokrát v klube Tresor, na jeho originálnu tvorbu idú samé pozitívne ohlasy. Radi vás TAM uvidíme v sobotu 24.10.!

PALICAVONZVRECA / 24.10.2015 / 22:00 / Subclub
TRUNCATE (Audio Injection / Droid, Los Angeles / USA)
TAKAAKI ITOH (Wols, Sendai / JPN)
LOKTIBRADA (Olga+Jozef / PVC, SK)
https://www.facebook.com/events/1626476207602612/
https://www.facebook.com/Truncate.LA
https://www.facebook.com/itoh.takaaki
https://soundcloud.com/reclaim-your-city/ryc-podcast-143-loktibrada

241015pvc

Zdroj: Subclub