Parov Stelar privezie v máji do Bratislavy veľkú tanečnú párty!

Najslávnejší rakúsky hudobník Parov Stelar sa vracia do Bratislavy s kapelou vo veľkom štýle! Pod názvom Burning Spider tour 2017 odpáli v piatok 12. mája 2017 v bratislavskej Aegon Arene veľkolepú tanečnú párty. Vstupenky sú už v predaji exkluzívne v sieti Ticketportal.

Marcus Füreder je rakúsky DJ, hudobník a producent v hudobnom svete známy pod značkou Parov Stelar. Rodák z Linzu je považovaný za zakladateľa elektro swingu – hudobného žánru, ktorý ovládol nielen klubovú scénu, ale aj hudobné festivaly po celom svete.

S viac ako miliónom fanúšikov na sociálnej sieti Facebook a viac ako 100 miliónmi pozretí na Youtube sa radí nielen medzi najpopulárnejších Rakúšanov, ale patrí k aj absolútnej hudobnej špičke v celosvetovom meradle. Na jar roku 2017 plánuje Parov Stelar vydanie nového albumu Burning Spider. Bratislava tak zažije 12. mája nielen najväčšie hity, ale aj celkom nové skladby.

Parov Stelar

Už po vydaní debutového EP Kiss Kiss a následne albumu Rough Cuts v roku 2004 sa okamžite presadil na medzinárodnej tanečnej scéne. Jeho jedinečný zvuk, prístup k hudobnej produkcii a nekompromisné miešanie žánrov z neho rýchlo spravili stále žiarivejšiu hviezd na hudobnom poli. A Marcus Füreder nezaspal na vavrínoch. Pokračoval s albumami Seven and Storm, Shine, Coco, The Princess, The Invisible Girl, The Art of Sampling a The Demon Diaries. Tento rok vyšiel “živák” Live @ Pukkelpop, ktorý je audio-vizuálnym stelesnením toho, prečo je Parov Stelar pojem a legenda.

Počas kariéry odohral spolu so stabilnou kapelou vyše 600 koncertov na celom svete, vypredal Playstation Theater v New Yorku (dvakrát), Alexandra Palace v Londýne, Zenith v Paríži či Columbiahalle v Berlíne. Jeho meno žiarilo na plagátoch festivalov ako Coachella, Glastonbury, Sziget, Hurricane / Southside, Lollapalooza, Rock Werchter či spomínaný Pukkelpop. Jeho hudbu počuť v reklamných spotoch značiek ako Audi, Bacardi, Chevrolet, Chrysler, Colgate, Cosmopolitan, Escada, Fiat, Microsoft, Motorola, Nespresso či  Vodafone.

Parov Stelar je známy aj množstvom spoluprác s najväčšími hviezdami: Tony Bennett & Lady Gaga, Marvin Gaye, Lana Del Rey, Bryan Ferry, AronChupa a ďalší. V tomto roku vydal single Grandpa’s Groove, na ktorom spolupracoval s hviezdnym švédskym producentom AronChupa (I’m an Albatraoz). Nový album Burning Spider je plánovaný na jar 2017. Vstupenky na tanečnú párty roka sú v predaji v sieti Ticketportal.

Viac info: facebook.com/seahorse.sk

Zdroj: Seahorse promotion
Foto: Ján Vlk – Dreamwolf