Paul Project feat. Lukáš Adamec: Všetky cesty vedú domov.

Všetky cesty vedú domov. Práve toto posolstvo sa hlási v skladbe Cesty domov, za ktorou stoja košickí umelci Paul Project, Lukáš Adamec a Andy Ďurica.

Hudba z dielne Pavla Petrika a Mareka Vozára vznikla ešte pred rokom. Po čase si obidvaja hudobníci povedali, že by nemuselo byť na škodu, keby melódiu doplnili o text. S tým im pomohol Andy Ďurica a svetlo sveta uzrela skladba so silným emotívnym nádychom. „Svoje rodné mesto milujem. Myslím si však, že táto pieseň nie je iba o ňom, každý z nás potrebujeme domov, kde sa raz môže vrátiť, keď nie skutočne, tak aspoň v spomienkach,“ pripomenul Pavol Petrik, ktorý svoj vzťah ku Košiciam vyjadril aj v minulosti v skladbe Tajný sen.

cesty-domov-foto

Pieseň Cesty domov navodzuje atmosféru pokojného miesta, ktoré nikomu neujde a počká si na každého, nech sú jeho kroky akokoľvek nevyspytateľné. Podobným príbehom si prešla aj história samotnej skladby, keď sa spolupráca s Lukášom Adamcom zrodila nezáväzne a nenútene.

https://www.youtube.com/watch?v=lpGPzSeFswI

„S Palim sa už poznáme niekoľko rokov. Máme spoločných kamarátov a raz sme sedeli u neho v byte, kde má aj malé štúdio. Pustil mi melódiu, začal som do nej improvizovať a povedali sme si, že by bolo príjemné urobiť z toho regulárny song,“ vysvetľoval L. Adamec. Ako priznal, na tomto projekte ho najviac zaujala myšlienka, že hudba je poctou Košiciam, ku ktorým má, ako rodák, mimoriadne pevné väzby. „Práve v čase blížiacich sa Vianoc si ľudia uvedomujú, čo pre nich domov znamená. Som teda rád, že vždy sa mám kde vrátiť a nech som kdekoľvek, tento pocit istoty ma dokáže vždy upokojiť,“ dodal L. Adamec.

Zdroj: GRAND STUDIO, s. r. o.