Peter Bič Project ohlásil veľkú zmenu v kapele!

Košická kapela Peter Bič Project po šiestich rokoch oznamuje veľké personálne zmeny! Nový vietor do plachiet populárnej hudobnej skupine prináša zaujímavá speváčka, ale i klavirista, ktorý sa radí medzi slovenskú špičku!

Jedna z najpopulárnejších slovenských kapiel, ktorá ako jedna z mála dobila svet, dnes oficiálne predstavuje nových členov. Pôvodná zostava zavŕšila spoločné pôsobenie v hudobnom svete posledným  augustovým dňom. Tvárou kapely sa stáva krásna Victoria, ktorá nahradila speváčku Dášku Kostovčík. Novým  klaviristom sa stáva vychytený hudobník Zoli Tóth.

 nove_ PBP_s_nazvom

Výnimočné hlasy  sa zrejme rodia v Košiciach, odtiaľ totiž pochádza aj ďalší Bičov objav

Dvadsaťštyriročná rodáčka z Košíc Victoria, vlastným menom Viktória Vargová, nie je speváčkou, ktorá disponuje študovaným hlasom, či naučenými speváckymi technikami.  Drobnej kráske s ohnivými vlasmi to jednoducho odmalička spieva. „Victoria má hlas, aký som u nás ešte nepočul. Bola pre nás jasnou voľbou. Jej falzet totiž ľuďom pôsobí zimomriavky v tom dobrom slova zmysle. Napriek tomu, že doposiaľ spievala najmä sama pre seba,  nástup do kapely zvládla bravúrne. Za veľmi krátky čas urobila veľký pokrok a  celú záležitosť poňala fakt profesionálne, “ vysvetľuje Peter Bič rozhodnutie kapely prijať Victoriu za speváčku.  Okrem talentu sa môže Košičanka pochváliť i originálnym tajomným výzorom a sexy postavičkou. Kombinácia unikátneho hlasu, zaujímavého vzhľadu a podpory Petra Biča predurčuje červenovláske úspešný štart do vôd slovenského hudobného sveta. „Som rada, že už nespievam, len sama sebe pred zrkadlom (smiech) . Teraz vážne, hudbu milujem, myslím, že je to na mne aj vidieť aj keď mám zavreté ústa. Spolupráca s chalanmi bola a stále je obrovskou školou aj motiváciou, veľa vecí ma naučili a spolu sme sa za pomerne krátky čas dopracovali až sem, čaká nás ešte dlhá cesta a na to sa teším. Podporu, ktorú mi prejavujú im do konca života nezabudnem,“ vyznala sa nová speváčka Peter Bič Project.

Okrem speváčky sa predstaví aj skúsenosťami ostrieľaný klavirista

Vynovená kapela fanúšikov nenechá dlho čakať. Naživo sa predstavia už o niekoľko dní. Stane sa tak dňa 4.9.2016 počas vysielania projektu  TV JOJ, JOJka v meste. Na Bardejovskom pódiu si pod taktovkou bandleadra Petra Biča zahrajú pôvodní členovia Ivo Bič, Jozef Zima, či Vlado Čekan, ale aj noví členovia, speváčka Victoria, či uznávaný klavirista Zoli Tóth. Zaujímavosťou je, že aj Zoli pôvodom pochádza z východu. Usadil sa však v Seredi, kde spolu s Jimim Cimbalom vlastnia nahrávacie štúdio a vydavateľstvo. Tóth má vo svojich 34 rokoch za sebou úspešnú kariéru. Okrem toho, že svojím klavírnym umením sprevádzal  Máriu Čírovú, Zuzanu Smatanovú, či Samuela Tomečka, býva neodmysliteľnou súčasťou televíznych projektov Československá Superstar,   Hlas Československa, či Milujem Slovensko. To, že je tento mladý muzikant spolumajiteľom vychyteného nahrávacieho štúdia, je pre kapelu obrovským benefitom „ Momentálne sme veľmi často v štúdiu, pracujeme na nových skladbách, chystáme koncertný program a tiež veľmi zaujímavú spoluprácu so svetovým umelcom. Nový singel spolu s videoklipom predstavíme čoskoro,“ prezradil zakladateľ Peter Bič hudobné plány svojej družiny.

O kapelu je aj napriek nečakaným personálnym zmenám obrovský záujem

Po premiérovom vystúpení v Bardejove kapela v septembri absolvuje vystúpenia v Prešove, Nitre, Novom Meste nad Váhom, Karlových Varoch, Michalovciach, niekoľkokrát v domácich Košiciach. Predstavenie nových členov zoskupenia na domácej pôde sa bude konať dňa 16.9.2016 v mekke hudobníkov – v Pube u Kohúta, ktorú vlastní hudobník Tomi Okres a pravidelne sa v nej schádzajú umelci z celého Slovenska. Kedy sa nový Peter Bič Project predstaví v hlavnom meste, oznámia čoskoro.

Zoskupenie Peter Bič Project vzniklo v roku 2010. Založil ju líder a gitarista kapely Peter Bič, ktorý svoje sily spojil so speváčkou Dáškou Kostovčík, spevákom Ivom Bičom, klávesákom Matúšom Pavlíkom, bubeníkom Jozefom Zimom a Vladom Čekanom, ktorý hrá na basgitaru. Kapela má na svojom konte dva úspešné albumy. Debutové Say it Loud vydali v roku 2012. Album obsahoval úspešný hit Hey Now, ktorý v roku 2013 získal cenu SOZA pre najhranejšiu skladbu . Úspešná pieseň bodovala  aj za hranicami Slovenska. Druhý album Just a Story uzrel svetlo sveta v roku 2015, na sklonku roka s ním skupina absolvovala celoslovenské turné s názvom Just a Tour. Peter Bič Project v priebehu svojej hudobnej kariéry zaznamenali aj ďalšie úspechy. Spolupracovali s poprednými slovenskými umelcami. Mali tú česť byť predskokanom švédskej kapely Roxette a podarilo sa im zvíťaziť v ankete Slávik 2012, v kategórii skokan roka. Na sklonku leta 2016 sa v kapele udiali personálne zmeny. Speváčku nahradila Victoria, klávesáka Zoli Tóth.

Zdroj: Janka Marczellová
Foto: Ján Štovka