Píšte sci-fi, fantasy či horor, vyzývá Čechy a Slováky literárna súťaž!

Praha – Druhý ročník česko-slovenské vyhledávací literární soutìže Fantastická povídka vyhlašuje žánrový magazín FANZINE.cz. Soutìžní povídky v žánru sci-fi, fantasy nebo horor mohou dosud nepublikovaní autoři přihlašovat do 31. července na internetových stránkách soutìže.

Nejlepší povídky vyjdou, stejnì jako po prvním ročníku soutìže, společnì s originální ilustrací na FANZINE.cz a do audiopodoby je zpracuje Český rozhlas Leonardo. „Nabízíme začínajícím spisovatelùm možnost na sebe upozornit. Povídky musejí splňovat základní pravidla: žánr, rozsah maximálnì 5 normostran, musí být v českém či slovenském jazyce a musí jít o dosud nepublikované dílo,“ uvedl administrátor soutìže Martin Peška.


Soutìž bude letos tříkolová

Bìhem jednoho mìsíce po ukončení přihlašování povídek vybere redakce magazínu FANZINE.cz maximálnì padesát nejlepších prací. Nìkolik finalistù z tìchto nominovaných povídek do 30. září vybere odborná porota, ve které loni zasedli například čeští spisovatelé Jiří W. Procházka a Františka Vrbenská, ale také slovenská spisovatelka Lívia Hlavačková a editor Ivan Pullman.


O absolutním vítìzi soutìže rozhodnou svým hlasováním od 1. do 21. října samotní čtenáři.

Podrobná pravidla soutìže i formulář pro přihlášení prací a další informace jsou k nalezení na www.fantastickapovidka.cz.

Loňský zájem byl překvapením, přihlásilo se 666 povídek

Bìhem prvního ročníku, v nìmž zvítìzila sci-fi hříčka AI, to bolí čerstvého absolventa Vysoké školy ekonomické Martina Vondráčka, bylo přihlášeno celkem 666 povídek.


„Loňský zájem nás velmi příjemnì potìšil. Dokazuje to, že lidé mají o literární fantastiku zájem a dokáže zaujmout i spoustu mladých lidí. I nečekaný zájem o soutìž nás letos přimìl k tomu, zvolit koncept tří kol,“ řekl za magazín FANZINE.cz Marek Jedinák.

Slavnostní vyhlášení vítìzù se letos s nejvìtší pravdìpodobností uskuteční koncem října na festivalu her a fantastiky FanCity v Praze.

Více o Fantastické povídce
• O soutìži
• Pravidla
• Výsledky Fantastické povídky 2011

Zdroj: Agentura Musicpress
Foto: Marián Juskanin
Publikoval: Redakcia GREGI.NET