P!NK na Szigete! 

Popová diva P!NK otvorí svojím koncertom, v stredu 9. augusta, 25. ročník Sziget festivalu. Na budapeštianskom festivale, 9. – 16. augusta, budú koncertovať aj Wiz Khalifa, Rita Ora, Alex Clare či The Vaccines. Program sa rozrastá o desať mien, ktoré spolu s Kasabian, Major Lazer, Flume, PJ Harvey, Alt-J, Jamie Cullum, Billy Talent a ďalšími sú zárukou skvelého letného festivalu. 

Koncert P!NK patrí medzi jedno z najväčších lákadiel tohtoročného Szigetu. Slovenskí fanúšikovia môžu túto speváčku a rockerku poznať aj z jej bratislavského koncertu, kedy na svoju stranu získala aj nerozhodných. Sympatická Američanka doteraz vydala sedem albumov a celosvetovo predala viac ako 60 miliónov albumov a 130 miliónov singlov. Hity ako So What, Try, Just Give Me A Reason či Stupid Girls sú notoricky známe a len na YouTube má každý z nich stovky miliónov prehratí. S jej ostatným albumom The Truth Abour Love, ktorý vyšiel v roku 2012, odohrala neuveriteľných 142 koncertov v 13tich krajinách. Sziget bude toto leto patriť medzi jeden z mála festivalov, na ktorých sa P!NK predstaví. 

Do line-upu hlavného pódia pribudol americký rapper Wiz Khalifa a britská speváčka Rita Ora. V megastane A38, ktorý nesie názov svetovo známeho koncertného klubu v Budapešti, budú koncertovať aj Alex Clare, Dimension, HER, The Courteeners a The Vaccines. V gigantickom stane sa na Szigete 2017 predstavia aj Paul Van Dyk a Bassjackers. 

Program Szigetu si denne užijú desaťtisíce fanúšikov z viac ako 150 krajín sveta. Ak sa aj ty tento rok chystáš zúčastniť tejto medzinárodnej multižánrovej akcie, organizátori pre teba pripravili nielen lákavé koncerty, ale aj kopec zábavy a umenia. Jednodňové vstupenky a 7- či 5-dňové permanentky sú v predaji na www.szigetfestival.sk. Cena lístkov sa bude zvyšovať od 31. mája.   

Sziget festival je sedemdňový multikultúrny festival, ktorý sa koná na krásnom zelenom ostrove uprostred Budapešti od 9. do 16. augusta. Celotýždenná non-stop udalosť, kde nájdete približne 50 programových miest a pódií, ponúka okolo 200 programov denne a je považovaná za jedno z najlepších a najväčších multikultúrnych podujatí na svete. Medzi menami účinkujúcich kapiel nájdete každoročne nielen najväčšie hviezdy medzinárodnej poprockovej scény, elektronickej hudby a world music, ale aj žánre ako metal, folk, jazz, blues, alternatívnu hudbu a dokonca aj klasiku. Sziget však nie je len hudba, ponúka aj rôzne kultúrne programy ako divadlo, cirkus či výstavy. Na Ostrove slobody, ako ho návštevníci nazývajú, je aj pláž, na ktorej si môžete dosýta užiť leto a oddýchnuť si. A nesmieme zabudnúť, že festival sa koná uprostred Budapešti, v turistickom meste so živou kultúrnou scénou, krásnymi historickými budovami, tureckými kúpeľmi a krčmičkami. Festival každoročne priláka viac než 496 000 Szigeťanov v priebehu siedmych festivalových dní. 

Zdroj: Sziget