Po najdlhšej európskej šnúre sa The Ills tešia na domácu Fugu.

Jedenásť koncertov v rade má za sebou slovenská skupina The Ills, ktorá počas svojho zatiaľ najdlhšieho európskeho turné vystúpila v Česku, Nemecku, Dánsku, Švédsku, Holandsku a Belgicku. The Illsane Tour 2017 ukončí dvomi víkendovými koncertami – v sobotu vo viedenskej Aréne a v nedeľu záverečným večerom v bratislavskej Fuge. „Tešíme sa na všetkých kamošov, známych aj neznámych fanúšikov,“ pozývajú The Ills na vyvrcholenie turné.

„Stopercentne sa naplnila slovná hračka v názve tour – bolo to šialené. Užili sme si to poriadne, na pódiu i mimo neho. Ďakujeme všetkým, ktorí sa o nás parádne starali a aj tým, čo sa na nás prišli pozrieť,“ hovorí po návrate z vyše päťtisíckilometrovej púte gitarista Miroslav Luky a ďalší muž s gitarou, Martin Iso Krajčír dodáva: „Máme za sebou výnimočné turné a plno zážitkov. Od Prahy, kde sme sa stretli s mnohými kamarátmi, cez totálne natrieskaný Berlín, návrat do Groningenu, kde sme tento rok hrali už tretíkrát, úžasných ľudí v Amsterdame, stretnutie s kamošmi z kapely Adacta v Rotterdame až po naše premiérové koncerty vo Švédsku a Belgicku. A omnoho omnoho viac zážitkov, či už na cestách, v kluboch i mimo nich. Ak by bolo na mne a bolo by to možné, ešte by som turné natiahol. Alebo čo najskôr vyrazil na ďalšie.“

Štvorčlenná skupina sa po niekoľkých dňoch oddychu už nevie dočkať posledných dvoch koncertov turné, predovšetkým toho na domácej pôde v bratislavskej Fuge. Podľa chalanov to bude homecomingový gig ako sa patrí.  „Budeme mať za sebou dvanásť koncertov v siedmych krajinách, tisíce kilometrov vo vane, desiatky zastávok na pumpách, jedlá a drinky rôzneho pôvodu a charakteru a hlavne, hádam konečne poriadne nacvičený koncertný program,“ smejú sa The Ills, ktorí sa tešia na samotné vystúpenie, ale aj pokoncertné debaty. Na oslavu návratu si na pódium pozvali aj svojich kamarátov zo skupiny 52 Hertz Whale a veria, že klub sa naplní. „Príďťe to s nami v túto nedeľu osláviť a nebojte sa, na druhý deň netreba vstávať do práce, lebo je Sviatok práce,“ pozývajú do Fugy.

FB event: https://www.facebook.com/events/1821536551428818/
The Ills: https://theills.net
FB: https://www.facebook.com/theills

Zdroj: Real Something