Pohoda 2016: Festival otvoril Lasica spolu s Bratislava Hot Serenaders!

Štvrtkový otvárací program festivalu Pohoda 2016 prebiehal multikultúrne s podujatiami „všehochuti“. Mohli ste si tu nájsť rôzne žánre a interprétov, ktorý vás aj prekvapili. Určite zaujali cestou v čase Bratislava Hot Serenaders spolu s Milanom Lasicom, svojou show – Gogol Bordello, svojim šarmom a hlasom PJ Harvey, či po polnoci setík Kaščáka – Pohoda 20MK Selection.

Jubilejný 20. ročník festivalu Pohoda otvoril o osemnástej hodine Michal Kaščák na hlavnom pódiu a privítal účastníkov festivalu. „My sme urobili všetko pre to a teraz je festival vo vašich rukách,“ povedal Kaščák. „Nič cennejšie ako atmosféru a to, čo robíte vy, nemáme,“ uzavrel privítanie pred úvodným koncertom Milana Lasicu a Bratislava Hot Serenaders organizátor.

pohoda2016-010_credit_jan_vlk_dreamwolf

Na koncert Milana Lasicu s bratislavským orchestrom sa prišli zabaviť davy návštevníkov. „Som veľmi vďačný za toto pozvanie a blahoželám pánu Kaščákovi k 20. výročiu tohto úžasného podujatia,“ povedal Lasica. Všetci sa zabávali aj na pieseň „Jaj Zuzka, Zuzička“ či „Prvé Rendez-vous“.

pohoda2016-002_credit_jan_vlk_dreamwolf

Počas otváracieho koncertu Bratislava Hot Serenaders pokrstil Milan Lasica ich nové CD „Ja vodku rád pijem“, pravdaže vodkou. Nájdete na ňom 18 piesní a jeden bonus, takmer vo všetkých rytmoch, aké sa v tých časoch na Slovensku hrávali. Od tanga a foxtrotu, až po valčík s čardáš foxom, čím orchester určite ulahodí každému naturelu poslucháča.

pohoda2016-028_credit_jan_vlk_dreamwolf

Najnovšie CD orchestra Bratislava Hot Serenaders vzniklo na základe spoločenskej objednávky nie slovenského, ale zahraničného publika. Takmer po každom koncerte na turné v Spojenom kráľovstve v lete v roku 2015, ako aj na januárovom turné v Petrohradskej oblasti Ruska, sa hostia dožadovali platne, kde by boli slovenské skladby, ktoré odzneli na koncerte.

Po tomto vydarenom koncerte nasledovalo prekvapenie večera v podaní Gogol Bordello, ktorí roztancovali všetkých. Ale o tom v ďalšom článku…

Napísala: Zuzana Tichá – ZuTi
Foto: Ján Vlk – Dreamwolf