Pohoda: Aký bol ročník 2015?

Ako je možné zistiť, či bol konkrétny ročník festivalu najlepší? Ak súdime podľa počtu predaných lístkov, tak bol v podstate vypredaný. Na bránach ostalo len niekoľko permanentiek na predaj. V sobotu podvečer sme naplnili kapacitu festivalu, čo bolo zrejmé hlavne počas koncertu Björk.

bjork4-ctibor-bachraty

Ak sa na to pozeráme z pohľadu priebehu, tak nás počas festivalových dní nič mimoriadne neprekvapilo, všetko šlo hladko a ľudia z produkcie sa občas ohlasovali do vysielačky len preto, aby zistili, či funguje. Jediná nemilá udalosť s prerezanými pneumatikami na parkovisku v nedeľu ráno podčiarkla silu spolupatričnosti medzi návštevníkmi a my veríme, že zámer prekaziť radosť z festivalu autorovi tohto činu nevyšiel.

koncert-martina-mlcuchova

Čo sa týka počasia – návštevníci ani organizátori si v podstate nemohli želať lepšie. Ak hodnotíme festival podľa reakcií účinkujúcich, tak nás ich predčasné príchody a neskoršie odchody z areálu ako aj bezprostredné reakcie, napĺňajú radosťou. Nemôžeme festival hodnotiť za návštevníkov, no zaplnené miesta pod pódiami, vypredaný merch a 4000 predaných lístkov na nasledujúci ročník nám dávajú veľkú nádej, že ľudia boli s festivalom spokojní.

bjork-ctibor-bachraty

Dobrou recenziou na atmosféru je naše tradičné vítanie slnka. Tým, ktorí sa dobre bavia, sa totiž nechce odísť. Už v sobotu skoro ráno sme zažili rekordnú účasť pri koncerte Kippi Kaninus, aby sme už deň na to tento milý rekord prekonali pri temperamentnej hudbe Sendreiovcov.

POHODA 2015 foto(c)Ctibor Bachratý-vitanie-slnka

Naším cieľom ale nie je lámať rekordy, snažíme sa len ponúknuť návštevníkom čo najviac pohody.

luka-martina-mlcuchova

Vďaka kladom zmieneným vyššie aj vašim bezprostredným reakciám veríme, že máme za sebou najlepší ročník doposiaľ. Krásne emócie, ktoré doznievajú v nás i našich účinkujúcich, by však neboli možné bez najlepšieho festivalového publika na svete. Ďakujeme.

Pohoda2015_day3_martina_mlcuchova_web-5(1)

Tešíme sa na vás 7. – 9. júla 2016 na dvadsiatom ročníku festivalu.

Zdroj: Pohoda Festival s. r. o.
Foto: Martina Mičúchová, Ctibor Bachratý