POMÔŽME SI NEBÁŤ SA, ODKAZUJE V NOVOM VIDEU PESNIČKÁR NANY HUDÁK ZO SLNKO RECORDS.

Alternatívny folkový pesničkár Nany Hudák pred rokom vydal svoj piaty album Jazyk duší na známej značke Slnko Records. Po takmer dvanástich mesiacoch koncertovania a dvoch klipoch k skladbám Khaleesi a Luna, prichádza prievidzský hudobník s ďalším vizuálom k pesničke Strachokráľ. Koncom marca pri tejto príležitosti vyrazí na sedemkoncertnú šnúru do Čiech.

Svojrázny gitarista, spevák a skladateľ Nany Hudák má odžitý silný príbeh, v ktorom ušiel zo školy, aby sa stal muzikantom, odpracoval si nespočetné množstvo hodín na stavbách, vo fabrikách aj na farme v Holandsku, aby sa po vážnom úraze ruky nakoniec naplno vrátil už len k hudbe. Nany si vyskúšal starý model hudobného biznisu s vydavateľstvom “major label” typu, aj čistý DIY prístup, kde je sám zodpovedný za všetko – od hudby, klipov, webstránky až po vybavovanie koncertov. 

Jeho najnovší hudobný a vizuálny počin spracováva tému všadeprítomného strachu, ktorý núti ľudí správať sa iracionálne. “Strach sa na nás valí zo všetkých strán. Vkráda sa nám do duší a my máme potrebu konať. Patrím k tým, ktorí veria, že strach je zdrojom zla. Keď konáme z popudu strachu, pravdepodobne konáme vo väčšej či menšej miere zlo. A čoho sa to vlastne bojíme? Predsa toho zla, ktoré sami pod tlakom strachu spoluvytvárame. To je začarovaný kruh,” uvažuje Nany Hudák o odkaze skladby Strachokráľ a naznačuje aj ďalšiu, u nás nanajvýš aktuálnu významovú rovinu.

“Keď ma uvidíte v spoločnosti „zlého“ človeka, skôr ako ma odsúdite a vylúčite spomedzi svojich priateľov, či už v živote alebo na  ‘fejsbúkoch’, vedzte, že sa práve možno spolu s tým „zloduchom“ len snažíme pochopiť, prečo sa ja bojím jeho a prečo sa on bojí mňa. A aj keď je len malá nádej, že to zmeníme, chcem o ňu stáť,” vysvetľuje Nany. 

Strachokráľ a ďalšie skladby z najnovšieho albumu Jazyk duší predstaví na svojom blížiacom sa turné v Čechách. V siedmich mestách vystúpi sólo s gitarou a na niektorých zastávkach sa k nemu pridajú ďalší hostia a pesničkári Cermaque, Dana Houdková, Marek Dusil, Filip Pýcha a Jana Šteflíčková, s ktorou koncom roka nahral pesničku Duet

NANY HUDÁK A KONCERTY V ČR
31.03.2017 Ostrava, Cooltou+ Cermaque
01.04.2017 Dvůr Králové nad Labem, Městská knihovna Slavoj + Filip Pýcha
03.04.2017 Praha, Bar Coming Soon + Dana Houdková a Marek Dusil
04.04.2017 Praha, Carpe Diem + Jana Šteflíčková
07.04.2017 Praha, Klubovna Zázemí + Filip Pýcha
08.04.2017 Kladno, Dundee Jam
11.04.2017 Brno, Duck Bar

Web Nanyho Hudáka: https://www.nany.sk 

Zdroj: Slnko Records