Princezné, ako ste ich nikdy nevideli. V Bratislave bude výstava Twisted Heroes.

Blížia sa Vianoce, čas, kedy sa rodiny uvelebia pred televízormi rôzneho druhu a veľkosti, aby si na nich opäť mohli pozrieť svoje obľúbené rozprávky.

Popelka sa bude opäť skrývať pred princom, princezná so zlatou hviezdou v rámci maskovania pomôže v kuchyni a Nasťa znovu skúsi zvládnuť neustále osočovanie v dome zlej macochy. Chýbať zrejme nebudú ani modernejšie americké princezné a krásky, ktoré svojim neprirodzeným pôvabom privádzajú do rozpakov nejedno mladé dievča. Aj preto všetkým ukážeme, že animované hrdinky môžu mať aj svoje iné, omnoho temnejšie stránky. A nielen to.

Už v piatok 4. decembra odštartuje v Bratislave vernisážou unikátna výstava s názvom Twisted Heroes. Tá ukáže notoricky známe animované a kreslené postavy prevažne ženského pohlavia v úplne inom svetle. Zásluhou diel od ilustrátorov z celého sveta už svet hrdinov a hrdniniek nebudete nikdy vnímať tak, ako predtým.

Na výstave budete môcť vidieť napríklad princeznú vyobrazenú ako obeť domáceho násilia. Rus Andrej Tarrusov zase ukáže Snehulienku ako pin-up girl a Talian Emmanuel Viola predstaví na podujatí v Bratislave názornú ukážku, ako by mohla vyzerať hipsterská princezná. Popri množstve ilustrátorov predstavíme aj diela britskej make up artistky Shonagh Scott, ktorá postavila do úlohy hrdinky samú seba. V rámci Twisted Heroes sa o svoj pohľad na krehký svet hrdinov podelia aj umelci z USA, Poľska a Argentíny. Svoje zastúpenie budú mať i mladé slovenské autorky – Mili Vigerova a Alexandra Barth. Finálny zoznam umelcov bude známy v druhej polovici novembra.

Výstava Twisted Heroes sa uskutoční v industriálnych priestoroch na Laurinskej 14 nad kaviarňou Urban House, a to od 5. do 17. decembra. Otvorená bude každý deň v čase 12:00 až 19:00. Vstup odporúčame len osobám starším ako 15 rokov.

Oficiálny event na Facebooku: https://www.facebook.com/events/100297147002312/

twisted-heroes_poster

Zdroj: Ján Papač, PR manager výstavy Twisted Heroes