PRVÉ MAJSTROVSTVÁ SVETA V ÚNIKU Z ESCAPE ROOM V BUDAPEŠTI.

Svet hier zažije už tento víkend veľmi dôležitý míľnik. Po prvýkrát v histórii prišiel ten čas, kedy si milovníci konceptu hier escape room zmerajú sily na majstrovstvách.

25. marca 2017 sa v Budapešti stretne 22 najlepších tímov z celého sveta, aby preverili svoje logické myslenie a tímového ducha, prelúskali sa hlavolamami a pokúsili sa rozlúštiť ten najnáročnejší – „Mission: Unlock Enoch”. A to všetko v presne stanovenom a výrazne obmedzenom čase.

Adam Bertalan – Red Bull

Prvé majstrovstvá sveta budú v Budapešti, ktorá je rodiskom fenoménu escape room hier: www.redbullcontentpool.com/MindGamersTeaser

Finále Red Bull Mind Gamers pripravovali medzinárodne uznávaní inovátori z MIT a Technical University of Vienna, spolu s odborníkmi na vývoj hier z celého sveta. Štvorčlenné tímy budú mať čo robiť. Špecialisti pre nich pripravili ťažké hlavolamy, do vylúštenia ktorých budú musieť zapojiť okrem svojej mysle aj kreativitu, logiku, vizuálne cítenie a stratégiu, no bude to aj čas, ktorý bude po celú dobu hrať nekompromisne proti nim. 

Do súťaže sa celosvetovo zapojilo až 9000 súťažiacich, spomedzi ktorých vzišlo vyradzovaním v 75 súbojoch 22 národných tímov, ktoré budú reprezentovať napríklad aj Rakúsko, Francúzsko, Nemecko, USA, Rusko, Singapur či Južnú Kóreu. K 22 tímom sa pripoja aj dve divoké karty. Sledujte tých najchytrejší hráčov z celého sveta počas Red Bull Mind Gamers na redbull.tv.

Viac informácií, videí a fotiek nájdete aj na www.redbullcontentpool.com/MindGamers2017

Zdroj: Reb Bull