Rádio TLIS chystá vlastný indoor festival.

Legendárne študentské rádio TLIS vysielajúce z Mlynskej Doliny v Bratislave už viac než 30 rokov obohatí tento rok jesennú klubovú sezónu. 19. októbra sa uskutoční TLISradio Indoor Festival, ktorý je pokračovaním pravidelne sa konajúcej TLISparty v  bratislavskom klube Batelier.

Na troch stageoch sa predstaví viac ako 15 účinkujúcich a pri tejto príležitosti sa Batelier spojí s vedľajšou Fugou na dostatočnú kapacitu. Zároveň bude celá akcia aj afterparty k festivalu študentských filmov Áčko.

Na hlavnom pódiu vystúpi kapela Zlokot s hodinovým koncertom, po ktorom sa k nim pridá funkčný veterán Vec a spolu dohrajú až tesne po polnoci. Takúto zostavu nevidno každý deň, naposledy takto koncertovali na „Vec mi Zlokot tour“. Mnohí Zlokot označujú ako slovenskú superskupinu a nie je to náhoda, keďže sa v nej stretli známi hudobníci z rôznych kapiel. V tomto roku vydali svoj prvý album s trefným názvom Slowakische Idiot. Texty sú skvelé a hudba netuctová. Vec, ktorý vystúpi spolu so Zlokotom tiež tento rok nezaostal a vydal kritikmi ospevovaný album Stereo Farbo Slepo. Ak tieto dva hudobné „subjekty“ spojíme na pódiu nemôže vzniknúť nič zlé!

Na alternatívnom stagei vo Fuge zahrá český experimentátor Ventolin tvoriaci svoju temnejšiu a vysoko tanečnú elektroniku priamo na pódiu. Ventolin je elektronický projekt Davida Doubka, zakladajúceho člena skupiny Kazety a divadla Nejhodnější Medvídci. Vznikol v roku 2007 ako bočný „odpočinkový“ projekt, čoskoro sa však dostal do povedomia miestnej klubovej scény a počas nasledujúcich rokov obišiel celé Čechy a Slovensko. Zahral si na jednom pódiu s hviezdami ako Modeselector, The Presets. K živému hraniu používa staré samplery Akai, analógové syntetizátory a archaický drummachine Yamaha RX5. Nie však počítač. Tento rok zahral napríklad aj v rámci festivalu Pohoda. Z Čiech spolu s ním pricestuje aj dvojica Tomino&Myslivec. Pod týmto názvom sa neskrýva nič iné ako Midi Lidi dj set.

V rámci Indoor festivalu vystúpi aj The Global Optimistic z Gergaz netlabelu, ktorí vydali nedávno album Moon Trees a predstavili sa napríklad aj v relácií Pohoda_FM live. Ďalej zahrá Isobutane, Bad Mojo, Rafo, či Beatbenders. Celý lajnap zatvoria djs rádia TLIS- Pastier, Nasty Noise, Damien, Luiji, Duncho, Jacek, RNGO, Skuby a Kik.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/25822981″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

PR manažér festivalu Juraj Špánik približuje vznik eventu: „Naše aktivity nechceme obmedzovať len na samotné vysielanie, preto vznikol celkom prirodzene aj koncept TLISparty, kde sa mohli poslucháči s rádiom priamo „stretnúť“. Indoor Festival je preto nielen pokračovaním snahy priblížiť ľuďom kvalitnú hudbu a program rádia, ale aj prispieť do kultúrneho diania v hlavnom meste. Multižánrovosť festivalu zaručuje , že si na troch stageoch každý nájde svoj ostrovček pozitívnej deviácie.“

Okrem hudby ponúkne Indoor festival aj TULI stage, kde bude dostatok sedacích vakov pre relaxujúcich návštevníkov. Brány otvoríme presne o 21:00. Vstup sa bude dať zakúpiť priamo na bráne za 8€.

Ak chcete počuť viac hudby, ktorá odznie na festivale a dozvedieť sa o profiloch účinkujúcich sledujte náš event na facebooku. (https://www.facebook.com/events/201266773388760/?fref=ts)

web

Zdroj: TLISradio