Raindown si zo štúdia odbehne na štyri koncerty!

Prešovská skupina Raindown sa po dlhšej dobe zatvorila do štúdia. Hudobníci združení okolo speváka a gitaristu Petra Debnára sa opäť dobre bavia a svoje nápady realizujú v štúdiu Umpax spoločne s producentom Martinom Migašom.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na novú  slovenskú pesničku Prvá Posledná a anglickú Beggar (Girl from Central Park). Počas februára odohrá skupina štyri koncerty.

„Raindown sa nesie v duchu robiť muziku pre radosť a nadšenie z nej“ vyznáva sa Peter Debnár. Popri práci v štúdiu dostali muzikanti chuť ísť opäť do klubov. Pripravili si retrospektívu všetkých troch albumov Lonely, Svet na míle a Inkognito. Skupina si dala ročnú pauzu, dopriala si čas a premýšľala nad svojim smerovaním. „Chceme, aby si ľudia pri našej hudbe oddýchli, zabavili sa a mali dobrý pocit z hudby,“ vysvetľuje spevák.

Skupina momentálne trávi čas v nahrávacom štúdiu Umpax, v ktorom dokončuje svoje nové skladby, aj keď hudobného materiálu má podstatne viac. Slovenskú pesničku Prvá Posledná otextoval textár a hudobník Andy Ďurica a slová k anglickej skladbe Beggar (The Girl from Central Park) napísala Miroslava Roguľová, ktorá už má na svojom konte niekoľko výnimočných textov pre Raindown. „Človek môže mať všetko, ale v istom momente o to všetko môže prísť. V priebehu jednej chvíle sa človek môže zmeniť na úplného „žobráka“ opisuje jednu z tém pesničiek Peter Debnár.

K skupine sa na koncertoch pridá aj jej bývalý člen a momentálne súčasný basgitarista skupiny IMT Smile Lukáš Kolja Kolivoška. Na pódiu nebudú chýbať stály člen a gitarista skupiny Janko Majerčin, nový bubeník Michal Lorinc a perkusionista Miro Szirmai. Na koncertoch v Prešove a Košiciach sa predstaví nový slovenský spevák Róbert Haško, s ktorým sa Peter Debnár zoznámil v uplynulých mesiacoch. Aj to potvrdzuje chuť skupiny ísť si svojou cestou a podporovať sa navzájom s ostatnými hudobníkmi.

Koncerty Raindown vo februári 2013:
8.2.2013 – Humenné, Nostalgia Music Pub
15.2.2013 – Prešov, Bizarre Music Café + hosť Róbert Haško
23.2.2013 – Stará Ľubovňa, Bururu Pub
28.2.2013 – Košice, The Beer House + hosť Róbert Haško

Zdroj: Edo Kopček za skupinu Raindown