Ransom Riggs: Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej!

„Napínavý, dojímavý a naozaj neobyčajný román. Brilantne napísaný príbeh, spolu s výnimočnými dobovými fotografiami vytvárajú nezabudnuteľný čitateľský zážitok.“ (John Green).

Väčšina názorov k tejto knihe boli 50:50. Prvá polovica sa páčila, zvyšok už až tak nie. A fotky boli top! – v skratke, ako vyzerajú recenzie na internete. No omyl! Áno, koniec má svoje muchy. Párkrát som musela posledný list pootáčať, či nie je náhodou niekde skryté pokračovanie. Záver je akoby uťatý. Končí v akcii. Možno schválne pre pokračovanie v ďalšej knihe, možno nie. Ale buď si čitateľ vyberie možnosť frflania nad neuzavretým koncom, alebo použije svoju fantáziu tak, ako ju používal pri celej knihe, nakoľko je určená práve pre tento účel.

Úvod a jadro knihy je úžasné. Akonáhle som sa začítala, všetko naokolo prestalo existovať. Už dávno som si neprevetrala vlastnú fantáziu v takomto rozsahu, ako teraz. Dej je plný záhad a gradácií, v čom sa prejavuje autorova zručnosť ovládania slova.

Najväčším plusom knihy sú, samozrejme, dobové fotografie. Mysteriózne, miestami desivé, neuveriteľné, svojsky krásne, zaujímavé… levitujúce dievča, včelí chlapec, neviditeľný chlapec a ešte viac zaujímavých dokumentácií. Niet pochýb, že práve ony sú nosným pilierom celého diela. Dodávajú celej knihe jedinečné čaro.

stiahnuť22

Neľutujem ani minútu času stráveného s touto knihou. Oddych, zároveň napätie, fantázia, zaujímavý dej… názory na túto knihu sú veľmi rozlišné. Najlepšie si spraviť svoj.

f1a999f2f62806d9cb46307603c8d7a9--mmf250x250

Napísala: Veronika Sivoková