Reprezentujú Slovensko: Košičania RAVENCLAW súčasťou svetovej hudobnej kompilácie.

Slovenská power metalová skupina RAVENCLAW sú súčasťou svetovej hudobnej kompilácie, v ktorej je zapojených 16 hudobných skupín.

Do hudobnej kompilácie “ The metal music globalliance compilation “ je zapojených 16 kapiel spolu z 11 štátov v štýle heavy, power a thrash metal. Na kompilačke ktorá uzrie svetlo sveta už na jar 2016 – 21.3.2016 sa prezentujú mladé, šikovné a ambiciózne kapely. Okrem RAVENCLAW sa na albume podieľali aj kapely z Japonska, Chorvátska, Nemecka, Slovinska, Brazílie, Švajčiarska, Rakúska, Mexika, USA a Ukrajiny. Navyše na artworku cd sa objaví ako modelka sympatická basáčka Tonka.

photo MGA

 „Agentúra MGA ma oslovila s požiadavkou, či by som nechcela túto kompiláciu skrášliť mojou fotku na obale cd. Spravili sme pár fotiek v košickom štúdiu Igiho Petrilu a podarilo sa. Fotografie prešli,“ povedala basáčka RAVENCLAW.

Kompiláciu sprevádza aj kampaň v podobe video pozdravov od skupín, ktoré sa na nej hudobne podieľali. Úspech nultej, resp. prvej z kompilácií hudobnej aliancie kapiel sľubuje aj jej ďalšie pokračovanie. CD je distribuované v každej zo zapojených krajín a na svetových metalových festivaloch. Na Slovensku sa ku albumu dostanete na festivaloch Rock pod kameňom a festivale More Than Fest. Niektoré festivaly dokonca CD dávajú ako bonus ku lístkom, samozrejme počet nahrávok je limitovaný.

web01MGA

Ďalším spôsobom ako sa ku albumu dostať je prostredníctvom samotnej košickej skupiny RAVENCLAW, ktorá taktiež dostala časť CD za účasť na kompilácii. Ravenclaw prikladá kompiláciu zadarmo ku každej objednanej veci z ich shopu alebo na ich koncerte. Kompiláciu nehľadajte, ona si vás nájde sama.

Video pozdravy kapiel:

Zdroj: PR