Rock pod kameňom: Na festivale sa predstavia rockeri zo Škandinávie, Švajčiarska i Česka!

Najväčší rockový festival na Slovensku –  otvorí o pár dní svoje brány na východe Slovenska. Na jubilejný 10. ročník podujatia v dňoch 10. a 11. augusta prijali pozvanie metaloví, punkoví a rockoví interpreti z celej Európy.

V areáli Sninských rybníkov sa tento rok okrem amatérskych kapiel, ktorým Rock pod kameňom dáva šancu každý rok, predstavia hviezdy ako Korpiklaani z Fínska, Sabaton zo Švédska, Pretty Maids z Dánska či Eluveitie zo Švajčiarska. Československú scénu budú zastupovať Kabát, Zóna A, Wanastovi Vjecy, Lucie Bílá s Arakainom, Tublatanka a množstvo ďalších, celkovo 22 interpretov.

Ako uviedol Dodo Mikláš z organizačného tímu podujatia, hlavný program festivalu, na ktorom sa v uplynulých ročníkoch predstavili aj Guano Apes, Lord, The Sweet či Tarja Turunen, sa začne v piatok 10. augusta. Areál Sninských rybníkov však sprístupnia pre účastníkov podujatia už o deň skôr.

Na návštevníkov čaká každý večer rocková diskotéka na Velikopol Stage. K dispozícii budú mať zároveň bezplatné parkovanie a prírodné biotopové kúpalisko, kde sa v prípade horúceho počasia môžu osviežiť a oddýchnuť si pri vode.

Rock pod kameňom je jeden z najdlhšie fungujúcich festivalov na Slovensku. Za desať rokov fungovania si toto podujatie vybudovalo rešpekt a dobré meno. Dokazuje to aj to, že sa tento rok koná už 10. ročník.

Zdroj: Rock pod kameňom