Rozmanité beaty drum&bassového producenta Zero T prídu hlasno a rýchlo!

Drum&bassová noc Basshaze vstúpi do jesennej klubovej sezóny naozaj veľkolepo! V sobotu 10. septembra príde do Klubu Dole pán kontrastov a organického drum&bassu Zero T (IRL). Na klubovej noci čaká návštevníkov všetko od krásnych soulful rozprávok až po deepové bangery. Zásadnú postavu drum&bassu budú supportovať domáci majster DJ-ingu Gabanna, mladý talent Bëor a rezident Lixx.

„V Bratislave budem hrať prvýkrát a už sa na to teším, mám rád túto časť sveta. Tešiť sa môžete na plné spektrum drum&bassových štýlov. Som netrpezlivý človek, preto rád počúvam rôzne a kontrastujúce štýly v rýchlom slede. Takže keď práve necítite skladbu, ktorá hrá, počkajte päť minút a príde niečo odlišné. A tiež môžem povedať, že asi 70 percent setu bude tvoriť moja produkcia,” odkazuje na Slovensko producent a DJ Zero T. „Akonáhle som začal produkovať, uvedomil som si, že musím rozšíriť svoje hudobné vzdelanie mimo svoj žáner, ak chcem priniesť na stôl niečo nové. A to robím stále, takže môžem vnášať tieto vplyvy do drum&bassu. Nie je nič uspokojúcejšie, ako vidieť dav ísť po niečom, čo ste vytvorili,” pokračuje v rozprávaní Zero T, ktorý sa na scéne pohybuje už pekných 16 rokov. „V týchto dňoch robím posledné úpravy na mojom ďalšom LP pre Dispatch, ktoré sa bude postupne objavovať v najbližších mesiacoch. Sú na ňom kolaborácie a remixy s menami ako Steo, Villem, Beta 2, Commix a Stamina MC. Takisto mám pár 12″ v kolaborácii s Fierce-om pre jeho label Quarantine a 12″ s Alixom Perezom pre sériu Dispatch Dubplates. Tiež robím na kúskoch s novým Shogun Audio umelcom Ed:it-om. Na ceste je množstvo remixov pre značky Metalheadz či Soul Trader a ľudí ako Pennygiles, Impish či HumaNature. Takže v dohľadnom čase čakajte naozaj veľa nových Zero T beatov,” dodáva írska hviezda.

Zero T (IRL)

Šestnásť rokov na drum&bassovej scéne nie je vôbec málo. Sú však ľudia, ktorí na vás nekričia spoza každého rohu na internete, ale hovorí za nich ich práca. V tomto prípadne naozaj poctivá a poriadne objemná. Ak ste fanúšikovia polámaných beatov a meno Zero T vám nič nehovorí, niečo nie je v poriadku.

Cian McCann odštartoval svoju kariéru v roku 2000 na značke Bassbin, ktorá v tom čase robila s menami ako Calibre, Alix Perez, Rockwell či Noisia. Počas rokov si ešte ako Zero Tolerance zaistil pevné miesto na scéne. Určite aj vďaka svojmu všestrannému talentu. Jeho hudba sa začína pri nádherných soulful opusoch plných vokálov a končí sa pri poriadnych tech-bangeroch, ktoré vás postavia zo stoličky. Práve preto jeho veci svietia v katalógoch takých kontrastných labelov ako Subtitles či Shogun Audio a Soul:r, Spearhead a Signature. Veľká vec prišla v roku 2008, album Cheap Shots, ktorý svet prijal s nadšením. O dva roky na to zakladá vlastnú značku Footprints a už ako Zero T sa mu dostáva cti namiešať set zo série FabricLive pre slávny londýnsky klub.

Po krátkej pauze sa v roku 2014 vracia na scénu v plnej sile a pod hlavičkou labelov ako Metalheadz či Dispatch ide do tuhého. Stabilná spolupráca s Fierce-om a luxusný nový album Golden Section z minulého roka robia zo Zero T producenta a DJa, ktorého vystúpenie na Slovensku by ste si určite nemali nechať ujsť.

Gabanna (SK)

Oslovenie ‘otec drum&bassu’ na Slovensku je pre Gabannu už ťažké klišé, no má niečo do seba. Práve on stál pri začiatkoch rozvoja tohto žánru u nás. Už 20 rokov (!) je aktívnou súčasťou najstaršej slovenskej dnb crew Drumatique, má prehľad, skúsenosti a vymakanú selekciu, ktorú si užijete aj na našej septembrovej noci.

Bëor (SK)

Dnes je na Slovensku celkom vzácne vidieť mladých DJs, ktorým učaroval soulful, deep a liquidfunk drum&bass natoľko, že sa do neho ponorili a naozaj ho pochopili. Bëor je určite výnimka a je to počuť na jeho mixoch. Parádne kombinácie, ktoré vás nadchnú a prehľad v hudbe, ktorý sa počíta. Tento mladý DJ, ktorý je „v tom“ len zhruba rok si strihne svoj set po prvýkrát v klube Dole na Basshaze.

Lixx (SK)

Viac ako 16 rokov na scéne, hrozivé množstvo projektov na konte, niekoľko ocenení ‘najlepší slovenský drum&bass dj’, výherca Sunandbass Dj Competition v roku 2012, otec konceptu BASSHAZE, autor drum&bassovej show SIGNAll_FM a rovnomenných eventov, skúsený selektor, rezident Klubu Dole a neúnavný propagátor kvalitného drum&bassu nebude chýbať ani v septembri.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
BASSHAZE w. Zero T (IRL) @ Dole
September 10, 2016 / Saturday, Start 22:00
Klub Dole, Nám. SNP 30, Bratislava / Slovakia
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Lineup:
★ ZERO T (IRL)
★ Gabanna (SK)
★ Bëor (SK)
★ Lixx (SK)
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Vstup:
22:00 – 24:00 6€
24:00 – 03:00 7€
03:00 – 06:00 3€

Event: www.fb.com/events/1730212140579218

BH_2016-09-10_poster_1280_WEB

Zdroj: Basshaze