SIGNAll_FM Night: Drum&bass sa vracia do KC Dunaj! Z Ruska aj Anglicka!

Po roku sa vracia obľúbená drum&bassová noc SIGNAll_FM Night, a to hneď vo veľkom štýle. Už v piatok 7. novembra sa v bratislavskom KC Dunaj predstavia dvaja kvalitní headlineri v rámci oficiálnej ’Integral Records Label Night’.

Fantastický soulful sound príde predstaviť Angličan LSB a prvýkrát na Slovensku sa ukáže aj mladý hyper-produktívny talent Command Strange z Ruska. Nenechaj si ujsť lahôdkovú selekciu polámaných beatov.

Po roku sa vracia obľúbená drum&bassová noc SIGNAll_FM Night a to hneď vo veľkom štýle. Už v piatok 7.11. sa v bratislavskom KC Dunaj predstavia dvaja kvalitní headlineri v rámci oficiálnej ’Integral Records Label Night’. Fantastický soulful sound príde predstaviť Angličan LSB a prvýkrát na Slovensku sa ukáže aj mladý hyper-produktívny talent Command Strange z Ruska. Nenechaj si ujsť lahôdkovú selekciu polámaných beatov.

LSB (UK)

Luke Beavon, na prvý pohľad nenápadný chalan z anglického Essexu dnes žije vo východnom Londýne a okrem denného jobu sa po večeroch venuje produkcii drum&bassu. Treba povedať, že veľmi úspešne!

Ako sám o sebe hovorí – ako teenager bol pre svojich kamošov tak trochu ‘emo’ a počúval veľa rôznej huby. V 80’s zbieral popové vinyly a stal sa veľkým fanúšikom Radiohead. Na výške v Norwichi však prepadol drum&bassu a netrvalo dlho, kým sa pustil do vlastnej tvorby. Nemal k nej až tak ďaleko. Jeho brat je totiž house producent Jett.

https://www.youtube.com/watch?v=6czzFjHjsnE

Prvý výrazný singel upísal BCeeho značke Spearhead a klubmi sa začali valiť jeho liquid-rollery ‘All Of My Love’ a ‘Rolling Sideways’. Písal sa rok 2011 a my sme neváhali. LSB vtedy prvýkrát ukázal svoje hudobné chúťky spolu s Technimatic na našom letnom SIGNAll_FM Festivale. Práve so spomínanými pánmi si začal veľmi dobre rozumieť, čo napokon vyústilo do hitovky ‘Rotary Motion’ a dnes už sa jeho hudba dostala do katalógov rešpektovaných drum&bass labelov ako Hospital, Soul:r, Spearhead, Demand, či Integral Records.

Luke má rád samplovanie a dáva si záležať práve na vytváraní svojich vlastných samplových baniek a tým aj budovaní svojho vlastného zvuku. Svoje novinky príde konečne odprezentovať fanúšikom tanečnéhou soulful/liquid drum&bassu znova aj na Slovensko.

Command Strange (RU)

Petrohrad je jednoznačne najsilnejšou baštou ruského drum&bassu a liahňou skvelých hudobných talentov. Práve do tohto mesta sa pred rokmi presťahoval pôvodom kazachstanský mladík Alexey Fuifanov, na scéne známy ako Command Strange.

Pravdepodobne ide o jedno z tých zlatých detí plných talentu, pretože začať s drum&bassom ako 7-ročný a v 16 rokoch mať svoj prvý release, to chce potlesk. Synonymom pre Alexove veci boli dlho krásne melodické tracky plné samplov z jazzu, soulu, či funku. Pozitívnu energiu jeho hudby si potom zakrátko všimli ľudia ako Marky, Goldie, Bryan G, Fabio s Groovereiderom, ako aj Bailey, Friction a množstvo ďalšich dôležitých hráčov.

V roku 2010 dostal prvú ponuku na album od značky Fokuz, kde mu už predtým vyšlo niekoľko singlov a zrodilo sa ‘Soul Booster LP’. Už rok na to nasledoval na rovnakom labeli album ‘Episode 91’, no odvtedy sa Command Strange posunul míľovými krokmi vpred.

Ostal verný muzikálnosti a soulful zvuku, no čoraz častejšie začal primiešavať do svojich trackov divokejšiu nespútanú bassline, nekompromisne pumpujúce beaty a drsnejší tech-sound. Typickým príkladom jeho producentskej evolúcie je aj jeho EP na legendárnej značke V Recordings. Vymenovávať však všetky labely, na ktorých sa objavila jeho hudba by asi zabralo nejakú chvíľu. Spomenúť určite treba Horizons, Fokuz, Metalheadz, Innerground, Integral aj Med School.

Hyperaktívny hudobník a skvelý dj, ktorý má vo svojom mladom veku na konte viac ako 100 vydaných trackov (z toho 35+ vinylov) príde na Slovensko po prvýkrát, tak to nezmeškajte.

Za mixpultom sa v piatok 7.11. na SIGNAll_FM NIGHT v KC Dunaj popri headlineroch vystriedajú aj domáci Changing Faces, Kpek a Lixx.

SIGNAll_FM NIGHT
Official Integral Records Label Night
7. november 2014
KC Dunaj, Bratislava
Facebook udalosť
www.signallfm.sk
www.kcdunaj.sk
www.radiofm.sk

SFMN_maly

Zdroj: Signall_FM Night