Singel Debil a kráľovná je na svete. Saténové ruky ním avizujú debutový album.

Ako to dopadne, keď spolu žijú Debil a kráľovná? Bratislavská kapela Saténové ruky má na to odpoveď v podobe singla, ktorý je predzvesťou ich debutového albumu Bozkávam. Ten kapela vydá pod značkou go2stage vydavateľstva už v máji tohto roka.

Skladba Debil a kráľovná vznikla spontánne na jednej z prvých skúšok kapely v byte na Justičnej ulici. „Dali sme si pauzu od hrania, ale Bebe ju nerešpektoval a začal z ničoho nič spievať pieseň Debil a kráľovná,“ spomína na vznik skladby spevák a gitarista Saténových rúk Marek Babušiak známy ako Kasko.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/197608179″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“150″ iframe=“true“ /]

„Keď sme kedysi boli spolu, ty si mala zámok, ja zas celu,“ spieva sa v texte skladby, ktorého autorom je basgitarista Braňo „Bebe“ Bezák. „Každý text i pesnička zväčša vypovedajú aj o ich autorovi, ale Debil a kráľovná určite nie je autobiografický song. Chcel som urobiť skladbu o tom, ako úporná snaha po vyrovnanom vzťahu môže viesť do nešťastia. A tak vznikla veselá pieseň so smutným koncom,“ podotkol Bebe.

Jednoduché gitarové riffy, hravé texty s príbehom a rock and rollový drive charakterizujú hudbu Saténových rúk asi najviac. Kapela sa však najmä riadi heslom: „Snažíme sa hrať hlasno, ale keď spievame, snažíme sa hrať ticho, aby vyzneli texty.“ Štvorica hrá podľa ich slov primitive rock a s nadhľadom hovorí o svojej hudbe ako o „nesprávnej odpovedi na britpop a správnej odpovedi na slovenský pop a český underground.“ Skupinu tvoria Vlado Janček (spev a gitara), Bebe (spev, basgitara), Kasko (spev, gitara) a Jožo Lipa (bicie).

Satenove ruky

Skladbu Debil a kráľovná nájdete na pripravovanom albume zvanom Bozkávam, ktorého krst chystá kapela na 14. mája v Nu Spirit Clube. Nachádzať sa na ňom bude 14 skladieb, medzi nimi aj hit Kde mám bundu? a skladby Fúzy, Spleen či Prostredsong. Album koprodukoval spolu s Kaskom spevák, hudobník a hudobný producent Tomáš Sloboda (Le Payaco, Sounds Like This).

Kapela odohrala svoj premiérový koncert v Nu Spirit Clube. Odvtedy si stihla zahrať už aj na festivale Pohoda či na festivale Grape. Naposledy ste ich mali možnosť vidieť na Radio_Head Awards Festivale v Slovenskom rozhlase.

Najbližšie môžete členov Saténových rúk stretnúť na krste klipu k ich skladbe DušaN, ktorý vytvoril japonský režisér Sugimoto Kousuke. Premiéra klipu a listening party bude 25. apríla v Nu Spirit Bare. Viac o akcii na: https://www.facebook.com/events/420533811439745/

Viac o kapele: https://on.fb.me/1HEiMRz
Viac o vydavateľstve: https://on.fb.me/18XbuwF

Zdroj: go2stage