SKUPINA ELÁN PRIDÁVÁ V TATRÁCH ĎALŠÍ KONCERT POD ŠÍRYM NEBOM.

Skupina Elán v tomto roku pôvodne plánovala odohrať len dva open-air koncerty na Slovensku. Záujem fanúšikov o vstupenky v Martine a v Nitre bol však tak obrovský, že sa hudobná legenda rozhodla pridať ďalšie vystúpenie pod holým nebom. Hudobníci sa nakoniec rozhodli pre priam rozprávkové miesto – Amfiteáter Východná na Liptove v Tatrách. V pondelok 28.08. tam deň pred štátnym sviatkom odohrá program Živých nás nedostanú s pripomienkou 30. Výročie od vydania úspešného albumu Hodina slovenčiny.

Koncert vo Východnej bude rovnako ako v Martine a v Nitre koncipovaný ako živé stretnutie kapely Elán so svojimi fanúšikmi, ktorí naviac nebudú ochudobnený o nič, čo bolo vlani k videniu v halách a za vstupné od 12,90 EUR dostanú ešte viac. To znamená, že veľkolepú scénu s trojstupňovým pódiom,  desať naložených kamiónov a to všetko doplní viac ako sto metrov štvorcových projekčných plôch. Všetko bude stavať 160 technikov. Vstupenky sú v predaji od dnešného dňa v sieti Ticketportal. 

„Rockové legendy sú v dobrom slova zmysle zhýčkané. Hrali už všade a preto si miesta pre svoje koncerty vyberajú. Pánov často zaujíma či je miesto vizuálne aktraktívne ako pre nich tak aj pre fanúšikov. A to amfiteáter Východná s krásnou panorámou Tatier presne spĺňa,“ hovorí Vladimír Moško z manažérskej agentúry Elánu MC production.

Celá akcia štartuje už o 15 hodine. „Pôjde o náš Elánovskýhappening s ďalším programom. Predkapely budeme postupne zverejňovať,“ hovorí spevák a bassgitarista Jožo Ráž. „Koncerty budú trochu megalomanské. Scénu postaví 160 ľudí, ponúkneme trojposchodové pódium a odohráme zhruba 30 najväčších hitov. V niektorých nás bude sprevádzať dychová sekcia, ktorú sme mali vo svojich začiatkoch ,“ dopĺňa gitarista Ján Baláž.

Na koncertoch bude v predaji aj rozšírená edícia albumu Živých nás nedostanú vrátane verzie na vinyle.  „Nie všetko staré bolo zlé a vinyly sa pomaly vracajú. Vinylová platňa je artefakt, ktorý nie je možné stiahnuť alebo zdielať na internete. Je to darček pre fanúšikov aj pre nás ,“ dopĺňa  klávesák a spevák Vašo Patejdl.

Elán je najúspěšnějšia česko-slovenská rocková skupina, štyrikrát po sebe, v rokoch  1984 až 1987 získali československého Zlatého slávika v kategórii skupiny, osemkrát za sebou, v rokoch 1998 až 2005, vyhrali slovenského Zlatého slávika, k tomu má Jožo Ráž dvoch Zlatých slávikov ako spevák za roky 2000 a 2001. Na ich koncert v Prahe na Letnej 20. septembra 2003 prišlo 85.000 divákov. 

Posledný štúdiový album legendárnej skupiny vychádza rozšírená na 2CD a tiež na vinyle. Na pesničkách sa podielali všetci členovia skupiny – Jožo Ráž, Ján Baláž a Vašo Patejdl. Medzi ďalšími autormi se objavujú mená známych umelcov – Pavol Jursa, Juraj Soviar, Kamil Peteraj, Martin Sarvaš, Peter Farnbauer ai.

Zdroj: BrainZone, s.r.o.