Skupina Hex má nový letný singel „Keď sme sami“!

Bratislavská skupina Hex si pre fanúšikov pripravila letné prekvapenie v podobe nového singla! Presne dnes má premiéru novinka s názvom „Keď sme sami“! Singel sa objaví na špeciálnom výberovom albume, ktorý sa Hexáci chystajú vydať na jeseň! Fanúšikovia si môžu novinku po prvý krát na živo vypočuť na festivale Žákovic Open.

Skupina Hex má nový letný singel! Chalani sa zavreli do štúdia a výsledkom je skladba „Keď sme sami“. Autorsky sa pod skladbu podpísal zohratý tandem Peter „Ďuďo“ Dudák a Martin „Fefe“ Žúži.

„Pesničku sme urobili Ďuďom, ja som priniesol nápad, na ktorom sme začali pracovať. Keď sme sa stretli o pár dní Ďuďo mi zvestoval, že nahral nový refrén. Keď mi to pustil, bol som nadšený. Niekedy sa proste stane, že veci zapadnú do seba tak, akoby k sebe odjakživa patrili.“ Opisuje skladateľský proces autor hudby a textu Martin „Fefe“ Žúži.

„Nový singel vznikal tak, ako už pár našich hitov, napríklad „Vetroň“. Refrén som spravil nezávisle ako úplne inú pesničku. Spojili sme ich a celkom pekne to funguje. A bolo to relatívne rýchlo.“ Vysvetľuje autor hudby a spevák Peter Dudák.

[audio:https://gregi.net/wp-content/uploads/2013/06/HEX-Ked-sme-sami.mp3]

Hexáci nahrávali skladbu v súkromnom štúdiu v Bratislave. Singel pôsobí optimisticky a sviežo. A to bol pôvodne písaný na zimné obdobie.

„Text som už mal napísaný pár rokov. Finálnu verziu som trochu upravil. Pôvodne bol text orientovaný na zimu, ale nakoniec som ho zovšeobecnil…“ Smeje sa autor textu Martin „Fefe“ Žúži.

Skupina Hex je na hudobnej scéne od roku 1990 a hrá v zostave Peter „Ďuďo“ Dudák – spev, gitara, klávesové nástroje, Tomáš „Yxo“ Dohňanský – basová gitara, vokály, Martin „Fefe“ Žuži – gitara, Tibor „Tÿbÿke“ Szabados – bicie nástroje. Nový singel „Keď sme sami“ znie inak ako hitovky „Maťo a Linda“, „V piatok podvečer“ či „Nikdy nebolo lepšie“.

„Väčšina našich singlov je v durovej tónine a tato nová je v molovej. Aj preto môže pôsobiť odlišne. Mne sa páči, že sme zariskovali a išli trochu iným smerom. Myslím si, že znie moderne, aj so štipkou melanchólie 80-tych rokov.“ S úsmevom opisuje spevák Peter Dudák.

„Ťažko povedať či je to náš nový štýl, my sa stále snažíme odkrývať nové priestory. Skúšame, kam až nás pustia naše interpretačno-autorské možnosti. Hudba je neobmedzená a človek nikdy nevie vopred, kam ho tvorivý proces zavedie!“ Konštatuje Martin „Fefe“ Žúži.

„Veľmi sa teším z nového Hexu. Znovu máme pesničku, ktorá je krásna, iná, naša. Počúvam ju a mám pocit, ako keď sme začínali.“ Nadšene hovorí basgitarista Yxo Dohňanský.

Nová skladba „Keď sme sami“ sa objaví na špeciálnej výberovke, ktorú Hexáci plánujú vydať na jeseň! Bude obsahovať novinku a bonusové CD, ktoré nahrajú spriatelené skupiny Para, Puding Pani Elvisovej, Le Payaco alebo Polemic. Po prvý krát predvedú Hexáci novinku naživo na festivale Žákovic Open, ktorý vypukne 26. do 27. júla.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.