SNOWBOMBING 2015: Unique, Awesome, Briliant, Amazing, Mental, Crazy, Absolutely Bloody Marvelous.

Toto sú najčastejšie slová, ktoré Vám návštevníci Snowbombingu odpovedia, keď sa ich spýtate na prvé tri slová, ktoré ich napadnú na tému SnowBombing festival. Tento rok v rakúskom Mayrhofene tomu nebolo inak. Všetci boli Mental!! Ale postupne, aby sme na niečo nezabudli v tejto správe o najväčšej Show na snehu!!

DEŇ NULA: Pes – odovzdaný do dobrých rúk. Nákup – nespravený; všetko zatvorené; Veľkonočná nedeľa. No nevadí, my aj naši kamoši z Londýna sme naprataní v aute aj so snowboardami, kuframi, taškami, pitím, fajčením, oblečením, foťákmi, kamerami,.. a vyrážame na 555 km dlhú cestu. Po nočnej jazde cez alpské priesmyky sme konečne našli hotel, všetko nahádzali do izieb a vybavení usmevom na tvári vyrazili do Racket Clubu na ANDY C-ho All night Veľkonočný set, v ktorom zazneli snáď všetky dnb hity ever. Takže po prvej noci – jeden pár pretancovaných črievičok plus trojo tenisiek.

Photo-Andrew-Whitton-Snowbombing-2015

DEŇ PRVÝ: Bolesť hlavy, bolesť nôh, únava – na toto všetko pomôže pohľad na čerstvo zasnežené Tirolské Alpy a predstava toho Snow Porna. Schôdzka s našim osobným Press kontaktom z tímu Snowbombing, malý nákup, prechádzka po nádhernom mestečku Mayrhofen a následuje veľmi ťažké rozhodovanie. Nechať sa uniesť interpretom Hot Since 82 na tajnú párty, kde sa dostane iba zopár snowbomberov, alebo isť pozreť Carla Coxa, Gorgon City Live, alebo Shy FXa, či snáď Carla Craiga, Heidi alebo My Nu Leng. Ťažké rozhodovanie, a to už sme zopár interpretov pre dnes vyradili. No snažili sme sa byť tu noc všade.

Photo-Andrew-Whitton-Snowbombing-2015-3

DEŇ DRUHÝ: Skoro ráno. 10:00 už stojíme vo fronte na lanovku, kde už zasa začína party. V kabíne máme akurát tak čas si zaviazať topánky a nasadit prílby, lebo ked vystupujeme v 1 800 m nad morom, aby sme mohli isť ešte vyššie, musíme sa normálne predierať ľuďmi. No tlačenka za to stála, tento deň je na svahoch party takmer v každej kotline. Slnko ako pri mori a čerstvý prašan, božské freeridy, skočky v parku, jazda cez lesíky a všadě kopec Reggae, Dub, Dubstepu, Jungle, Breakbeatov,.. až sa človeku nechce ísť dole. Jediné, čo nás v tej chvíli upokojní, je myšlienka na to, že vlastne všetci musíme isť dole.., kde nás už zasa čaká Mad Hatters Street Party s Basement Jaxx, Dub Pistols, Davidom Rodiganom a Cuban Brothers. Sú tu hádam všetci “účastníci zájazdu”, čo predstavuje viacej ako 7 000 ludí (+ domáci) z 15-tich krajín Sveta.. a všetci sú vyobliekaní :D

Po 21h sa celá masa ľudí presúvá opäť do Racket Clubu na Jack beats, Alexa Metrica, Skrillexa a Wilkinson live. Prosím Vás pekne, aj keď nemáte skrillexa za nejakého veľkého obľúbenca a máte možnosť ho vidieť, choďte!!! Vážne to stojí za to, ten Vám nedá vydýchnuť pomalším kontrastným trackom – ako keby ani jeden takýto nespravil. A ak náhodou sa už naskytne chvíľa, tak má v ruke Mic a robí si sám sebe MC-ho, potom sa rozhodne skackať po DJskom stole a pritom mixovať, do toho sem tam šľahajú plamene, ľudia si užívajú balóniky a celá hala vyzerá zakaždým inako s brutálnou light show. Tu však noc ešte nekončí. Na stage nastupuje celá kapela Wilkinson live s dvoma speváčkami a dvoma MCs, bicie, elektrické bicie, gytary, DJ,.. úžasné. PS: Ďaĺšie páry topánok pretancované.

Photo-Andrew-Whitton-Snowbombing-2015-5

DEŇ TRETÍ: Tentokrát už vstávame neskôr, lebo už od 12:30 nás čaká Rave-vovačka v kabínach lanovky, ktorá nás však mala iba naladiť na tú pravú Party na snehu. Tento deň už musíme trochu pozvoľnejšie, takže prekladáme freeridy z najvyššieho vrcholu (kam sa dá lanovkov dostať :) pivečkom na obrovskej terase pred Snowparkom Vans, kde je dnes disco battle Artwork a Crazy P,  s ostatnými povyzliekanými anglánmi ohadzujúcími sa snehom a opäť balónikmi. Ako keby mal niekto narodeniny :P

Po tom čo sme sa stihli tak akurát ospršiť, utekáme na press party, kde som hádam prvýkrat videla, že si reporterov vedia aj uctit dobrym jedlom, pitím a hudbou – taký menší nápad pre usporiadaťeľov domácich festivalov a iných podujatí ;)

No, to ale zase bol iba taký malý rozbeh na večer, ktorý pokračuje v Bruckenstadhl clube vystupeniami Modeselektor, Job Jobse, James Zabiela a ďaľší. PS: Posledné topánky ešte stále držia.

8-Modeselector

DEŇ ŠTVRTÝ: Nevládzem už jazdiť! Poslala som Iva samého – chyba! Došla som o Arctic Disco Day by FAZEmag s Maribou State a Rafaelom Da Cruz a o fotky so skrillexom, ktorý si bol ten deň tiež len tak zajazdit na jarnom snehu. :( No nič, budem s tým musieť žiť. Pridám sa teda k partii až na Forest party s neskutočnými belgickými bratmi 2manyDJs, Heidi, ktorá si to teraz dáva s Justinom Martinom b2b a s – pre mňa super novým objavom v oblasti DJ-ingu – Jamesom Zabielom, ktorý hrá hádam na všetko, čo je na elektrinu.

Následuje už skoro naučená cesta do Racket Clubu iba nakuknuť, že čoto – ktoto je Hannah Wants a Disciples, a nenechať tak opadnúť naládičku ešte pred tým ako zaparíme na Fatboy Slima :) , cause it´s fucking heaven! Už sme ho síce videli pred pol rokom, ale poznáte to, Fatboy Slima nemáte nikdy dosť! Ani hudby na Snowbombingu nemáte nikdy dosť, takže sa po tejto misii odoberáme do Areny, kde má svoju noc Hospitality a hostuje iba to najlepšie: Metric, Etherwood, London Electricity, Danny Byrd a Nu:tone. Tu už však sranda končí. Po tejto šnúre som normálne nevedela trafiť dve hodiny domov, keď som si chcela spraviť prechádzu pri svitaní okolo Mayrhofenu. Teraz už to není len o topánkach – kupime druhé – , ale čo moje nohy?!

Fat Boy Slim // Snowbombing 2015

DEŇ PIATY: Dnes už nevládze nikto! Chcela som síce ísť pozreť karaoke na zjazdovke a možno to tam trohu okoreniť, ale nikto nevstal pred obedom, takže zasa smola – asi sa tu fakt nedá stíhnuť uplne všetko. Tak radšej nasadíme odpočinkové tempo a dáme obed, aby sme mali silu na ďaľšiu Forest party, kde si tentoraz zahrá Idris Elba, opäť moji oblubení My Nu Leng a Rudimental live celá kapela – mazec. K záveru koncertu velký ohňostroj – nádhera. No a potom zasa naučenými cestičkami do Racket Clubu pozreť a počuť ako sa to má robiť s hudbou a show podla ApeXApe, North Base a Sigmy. No vrcholom poslednej noci je Sub Focus s MC ID. PS: Topánky ani nohy už vela nevydržia, takže ráno balenie a tradaaa naspäť do Bratislavy. Na Hospitality v Refinery Gallery :D ale to už je iný príbeh.

Rudimental // Snowbombing 2015

Napísala: Emília Vargová
Foto: Andrew Whitton, Danny North, Emilia a Ivan