Steven Seagal a Lúčnica na Dobrom festivale.

Umelecký súbor Lúčnica vystúpi po prvýkrát vo svojej histórii na rockovom festivale, na Dobrom festivale.

Za viac ako 65 rokov sa lúčničiari predstavili vo viac ako 60 krajinách na 5 kontinentoch na tisícoch koncertov pre milióny divákov. Predvádzali mladosť a nadšenie slovenského tradičného umenia v divadlách i na futbalových štadiónoch, v slávnej londýnskej opere v Covent Garden, Monackej Opere a najväčších a najmodernejších divadlách v Japonsku, Číne či USA a Austrálii.

Lucnica_foto P. Brenkus_Po valasky od zeme 06_low

Lúčnica sa prvýkrát objaví na letnom festivale popri najlepších slovenských skupinách ako IMT Smile, Hex, Chikilikitua, Korben Dallas …

Prof. Štefan Nosáľ, umelecký šéf a choreograf, zostavil program zo svojich najlepších čísiel ktoré bude sprevádzať 13-členný orchester pod vedením Martina Sleziaka a spevácka skupina Lúčnice.

Lúčnica sa tak po dlhých rokoch vracia na javisko amfiteátra v Prešove, kde účinkovala v 90-rokoch pre tisíce divákov.

Majster bojových umení Steven Seagal, ktorý príde na Slovensko prvýkrát, je držiteľom 7. danu v Aikido a prvý Američan, ktorý si založil školu Aikido v Japonsku, sa predstaví prešovskému publiku so svojou obľúbenou bluesovou kapelou. Druhý deň povedie Seagal workshop Aikido v Strážskom so svojím žiakom, držiteľom 5. danu v Aikido Petrom Tomkom.

„Tento rok sa môžete tešiť na množstvo kapiel, ktoré na Dobrom festivale ešte nehrali. Jednou z nich je napríklad aj Korben Dallas. Silným hlasom speváka Juraja Benetina a kvalitnými pesničkami si získali pozornosť fanúšikov aj odbornej verejnosti a stále viac prekračujú hranice nezávislej scény. Rovnako sa tešíme aj na premiérové vystúpenie kapely Hex, ktorá bude u nás hrať na želanie fanúšikov,“ povedal z dvojice bratov Miro Tásler, hlavný organizátor festivalu a kapelník známej formácie IMT Smile.

Prešovský amfiteáter 20. a 21. júna v rámci Dobrého festivalu privíta tento rok domácich interpretov ako IMT Smile, Chiki Liki Tu-a, Komajota, Heľenine oči, z Bratislavy príde Hex a Korben Dallas a špeciálnym bodom programu bude vystúpenie Lúčnice. Zahraničnou hviezdou festivalu je Steven Seagal so svojou bluesovou kapelou, zahrajú aj britskí dídžeji a producenti John B a Jimpster. Zaujímavosťou je, že medzi mladými hudobníkmi vystúpi na menšom pódiu aj otec bratov Táslerovcov s kapelou Tásler Pufo Band.

DF Steven Seagal na podujati Dobry festival 2014

Zdroj: Miro Tásler
Foto: P. Brenkus a management Stevena Seagala