Stingovi stačí výber obľúbených čajov, prioritou je preňho koncert. Na Metronome v Prahe vystúpi už v piatok.

Sting prekvapil organizátorov Metronome Festivalu Prague skromnými požiadavkami. Hlavné, na čo sa koncentruje, je jeho vystúpenie. V Prahe se ubytuje v hoteli a od organizátorov žiada len štandardné veci ako uteráky či svoje obľúbené čaje s medom. Divákom už tento piatok zahrá plnohodnotný, hodinu a pol dlhý koncert. Podľa referencií z iných akcií by v Prahe mali dostať priestor aj jeho skladby z obdobia The Police, ktorí u nás nikdy nehrali.

Druhý ročník Metronome Festivalu ponúkne 23. a 24. júna 2017 na pražskom Výstavišti v Holešovicích štyridsať mimoriadnych koncertov. Okrem zahraničných headlinerov ako Kasabian, GusGus, Blood Red Shoes či Young Fathers prinesie aj unikátne vystúpenia Davida Kollera, Monkey Business či laureátky Anděla Lenny a vystúpia aj slovenské kapely Billy Barman, Katarzia a Modré Hory. Dvojdenná vstupenka stojí 1890 korún, čo je v prepočte okolo 72 eur. Na mieste budú lístky o 400 korún drahšie a k dispozícii sú aj jednodenné vstupy.

Sting
Commodore Ballroom, Vancouver BC. Feb. 1, 2017
57th & 9th Tour
Photo: Rebecca Blissett

„Kým Sting žiadne hviezdne maniere nemá, my se budeme snažiť, aby hviezdami boli naši návštevníci. Všetci interpreti im u nás zahrajú plnohodnotný koncert, nie festivalový skrátený set. Program sme navyše poskladali tak, že ľudia stihnú všetky vystúpenia a v areáli im vytvoríme kvalitné zázemie, pohodlie a postaráme sa aj o nadštandardné služby,“ hovorí riaditeľka festivalu Barbora Šubrtová a dodáva, že kapely na festivale predvedú koncerty, ktoré se už nikdy nemusia opakovať. „Napríklad o Stingovi sa traduje, že často strieda playlisty a koncerty na festivaloch má vždy jedinečné,“ dodáva.

Jeho vystúpenie si určite nenechajú ujsť ani slovenskí a českí interpreti na festivale a medzi divákmi pod pódiom by sa v piatok mohli objaviť aj hudobníci britských Kasabian, aj keď na Metronome festivale zahrajú až v sobotu. „Kapela bude v Prahe už od štvrtka, chce tu stráviť niekoľko dní. Pripravujeme im práve program,“ prezrádza jeden z organizátorov David Gaydečka.

Podľa Martina Voňku z organizačného tímu prídu kvôli festivalu cez víkend do Prahy stovky hudobníkov a tisíce návštevníkov, pre ktorých Metronome pripravuje zázemie a festivalový areál. „Staviame tribúny pre viac ako 1500 osob, ktoré sú už takmer vypredané. Okrem toho v areáli poskytneme ďalších 3000 miest na sedenie aj v komfortných zónach a gastro zónach,“ opisuje Voňka.

Sting
Commodore Ballroom, Vancouver BC. Feb. 1, 2017
57th & 9th Tour
Photo: Rebecca Blissett

Na stavbe samotného areálu sa zúčastňuje viac ako 250 ľudí v priebehu štyroch dní. „Meníme areál Výstaviště na komfortné festivalové mestečko a staviame 3 kryté scény. Do Holešovíc dopravíme 800 stolov, 1200 lavíc, 140 sedačiek, 1500 stoličiek a 120 stánkov,“ vymenováva Petra Elmerová z agentury Amden, ktorá sa podieľa na produkcii akcie.

Podľa nej si vďaka festivalu Metronome návštevníci môžu legálne postaviť stan vedľa pražského parku Stromovka, kúsok od najvýznamnejších historických pamiatok Prahy, kde budú mať k dispozícii wi-fi, sprchy, občerstvenie či úschovňu batožiny.

Metronome Festival Prague je nový medzinárodný hudobný festival, ktorý sa koná v centre Prahy a ponúka 40 koncertov najzaujímavejších medzinárodných hviezd v kombinácii s tým najlepším z českej a slovenskej hudobnej scény. Festival okrem kvalitnej hudby a  špičkového zvuku ponúka aj amfiteáter, zastrešené scény, kvalitné jedlo bez dlhých radov, fungujúce veľkokapacitné wi-fi pripojenie či dostatok miest na sedenie. „Našou výhodou je, že návštevníkom ponúkame mestský festival so službami a pohodlím, ktoré poskytuje iba mesto. Na druhej strane náš areál, umiestnený čiastočne v zeleni i v zábavnom parku, navodí správnu festivalovú atmosféru,“ hovorí programová riaditeľka  festivalu Barbora Šubrtová.

www.metronomefestival.cz

Metronome Festival Prague
23.–24. 6. 2017
Miesto konania: Areál Výstaviště Holešovice, Praha
www.metronomefestival.cz

Zdroj: AC