Sziget: 415tisíc Szigeťanov na Ostrove slobody.

Sziget festival tento rok zaujal rekordný počet fanúšikov! Na Ostrove slobody v centre Budapešti sa stretlo 415tisíc fanúšikov z celého sveta.

Festivalové permanentky boli vypredané už týždeň pred festivalom, rekordný záujem zaznamenali organizátori aj vo štvrtok, kedy sa na ostrove stretlo počas jedného dňa 85tisíc Szigeťanov a organizátori vyvesili tabuľu „Vypredané“. 23. ročník Sziget festivalu sa uskutoční od 10. do 17. augusta 2015.

Uplynulú nedeľu sa skončil 22. ročník Sziget festivalu, ktorý počas siedmych dní navštívilo oveľa viac fanúšikov ako predchádzajúci rok. Karoly Gerendai, hlavný organizátor podujatia: „Booking silných medzinárodných hviezd je pre nás posledné roky výzvou, ale zároveň sa snažíme pripraviť aj mimoriadny zážitok po vizuálnej stránke a skvalitňovať festivalový servis pre návštevníkov. Výnimočnosť tohtoročného festivalu ocenili nielen návštevníci, skvelú spätnú väzbu máme aj od kapiel a profesionálov. Ak sú šťastní fanúšikovia, sme šťastní aj my! Veľmi by sme sa chceli poďakovať všetkým za to, že na festival prišli!“

História Sziget festivalu sa začala v roku 1993 ako spoločný sen kamarátov o veľkom festivale. Po viacerých úspechoch a oceneniach tento rok festival dosiahol ďalší míľnik. Festivalové permanentky boli vypredané ešte pred začiatkom festivalu a padol rekord v celkovej návštevnosti, keď počas siedmych dní na festival prišlo 415 000 fanúšikov.

Najväčší záujem zaznamenali organizátori vo štvrtok, 14. augusta, kedy sa na ostrove stretlo 85 000 Szigeťanov, čo znamenalo vypredanie festivalovej kapacity. V roku 2014 sa na ostrove v centre Budapešti stretli fanúšikovia z 87 krajín a umelci zo 41 štátov.

Aj keď ešte doznievajú pocity a atmosféra tohtoročného Szigetu, na ktorom vystúpili hviezdy ako Imagine Dragons, Queens of the Stone Age, Placebo, Blink-182, Placebo, Macklemore and Ryan Lewis, Korn, Madness, Bastille, Lily Allen, Manic Street Preachors, CeeLo Green, či Skrillex.

 

Fanúšikovia sa môžu tešiť už na ten budúcoročný – 23. ročník Sziget festivalu sa uskutoční od 10. do 17. augusta 2015.

sziget2015

Zdroj: Sziget