Sziget festival privíta aj energických Macklemore & Ryan Lewis, Biffy Clyro aj speváčku Birdy.

Organizátori Sziget festivalu pripravujú pre fanúšikov naozaj skvelý program, do ktorého stále pribúdajú nové hviezdy. Fanúšikovia sa popri P!nk, Kasabian, Jamie Cullum, Wiz Khalifa, Major Lazer, PJ Harvey, alt-J, môžu už tešiť aj na koncerty interpretov ako Macklemore & Ryan Lewis, Biffy Clyro, Birdy, ale aj lákavé mená ako Breaking Benjamin, Tycho, Don Diablo, Marteria, Allah-Las, BakermatHVOB. Aktuálny program nájdete na www.szigetfestival.sk.

Pre slovenských fanúšikov pripravili organizátori Szigetu v spolupráci s Rádiom_FM festivalový warm up. Už v utorok, 25. apríla, sa v koncertnej súťaži Jednou ranou na Sziget stretnú kapely Papyllon a Dave Brannigan. Na utorkové koncerty v Slovenskom rozhlase je vstup zdarma.

Macklemore & Ryan Lewis patria medzi najoslavovanejšie hviezdy na súčasnej hip-hopovej mape USA. Milióny fanúšikov po celom svete očarila dvojica, ktorá spolu funguje už deviaty rok. Raper Macklemore a dídžej a producent Ryan Lewis na Szigete vystúpili už v roku 2014 a o ich koncerte sa ešte dlho rozprávalo. Aj tento rok bude ich vystúpenie určite patriť medzi topy jubilejného 25. ročníka.

Škótska trojica Biffy Clyro si Szigeťanov získala už v roku 2013, teraz sa na Ostrov slobody vracajú s aktuálnym albumom Ellipsis, ktorý vyšiel minulý rok. Na tohtoročnom Szigete rockeri určite zahrajú aj hity z predchádzajúcich albumov.

Anglická hudobníčka a speváčka Birdy má síce len 20 rokov, ale nepochybne patrí medzi to najlepšie, čo v súčasnosti britská scéna ponúka. Na konte má už tri albumy, viacero nominácií na prestíže ocenenia a koncerty po celom svete.  Jej hity Skinny Love, People Help the People či Wings bodovali v hitparádach po celej Európe.

Aktuálny program, bližšie informácie a vstupenky sú k dispozícii na www.szigetfestival.sk.

Sziget festival je sedemdňový multikultúrny festival, ktorý sa koná na krásnom zelenom ostrove uprostred Budapešti od 9. do 16. augusta. Celotýždenná non-stop udalosť, kde nájdete približne 50 programových miest a pódií, ponúka okolo 200 programov denne a je považovaná za jedno z najlepších a najväčších multikultúrnych podujatí na svete. Medzi menami účinkujúcich kapiel nájdete každoročne nielen najväčšie hviezdy medzinárodnej poprockovej scény, elektronickej hudby a world music, ale aj žánre ako metal, folk, jazz, blues, alternatívnu hudbu a dokonca aj klasiku. Sziget však nie je len hudba, ponúka aj rôzne kultúrne programy ako divadlo, cirkus či výstavy. Na Ostrove slobody, ako ho návštevníci nazývajú, je aj pláž, na ktorej si môžete dosýta užiť leto a oddýchnuť si. A nesmieme zabudnúť, že festival sa koná uprostred Budapešti, v turistickom meste so živou kultúrnou scénou, krásnymi historickými budovami, tureckými kúpeľmi a krčmičkami. Festival každoročne priláka viac než 496 000 Szigeťanov v priebehu siedmych festivalových dní.

Zdroj: Sziget