Techno essence: 4. júna v Re:fresh clube.

4. júna Vám ponúkame možnosť Re:freshnúť sa sviežimi beatmi štýlov minimalu, techhouse až dark techna na evente Techno essence v bratislavskom Re:fresh clube.  V úvodnej tretine sa o energický štart postará Snom.

Pre správne naladenie sa, pripájame jeho aktuálny set, ktorý nájdete na:  https://gregi.net/clanky/welcome-to-gregi-net-snom-56/. Snom  predá štafetu a ostatok  neodovzdanej energie zoskupeniu MELLCOSSA DJ’s, ich sety si vypočujete na ich Fanpage  v sekcii  music: https://www.facebook.com/mellcossadjs. Posledná tretina a poriadny revitalizujúci techno náklad bude patriť hlavnej protagonistke večera  HELLITARE, ktorá sa postará o dokonalý záver  a doplnenie tej správnej techno esencie. Aktuálny set si pustíte na https://soundcloud.com/hellitare/hellitare-sdl-destruction-fnoob-podcast-show-2372015. V súčasnosti sa  Hellitare nevenuje len hraniu. Na jej Fanpage môžeme nájsť množstvo  remixov  a vecí z vlastnej produkcie. Pre zvedavcov pripájame link na jeden z jej aktuálnych remixov. https://soundcloud.com/hellitare/batteriebetrieb-fetish-hellitare-remix-snippet

Hellitare

Hellitare , slovenská techno DJane, producentka a remixérka, vlastným menom Oľga Kucová, pochádza z Bratislavy. Predtým známa ako LaCerta  sa dostala na elektronickú hudobnú scénu už v roku 2004.  Deväť rokov bola majiteľom undegrounde clubu Empire v Bratislave, kde sa rezidentne každý mesiac predstavovala  a bola organizátorkou mnohých podujatí a eventov, ci už vo svojom klube, alebo inde na Slovensku. Pri výbere trackov dáva vždy dôraz na dominantnú rytmiku s výraznou basovou linkou. Práve preto sú jej sety vždy svieže,  dynamické a plné pozitívnej energie. Fanúšikovia tanečnej hudby ju mohli počuť na eventoch ako Progress Your Mind alebo Beautiful Things v bratislavskom klube Dopler. V  klube Empire sa zo zahraničných hosti prezentovali mená ako Worakls, Angy Kore, Max Freegrant, Citizen Kain, DaFresh, Maverickz, Phuture Traxx, Balthazar, Jackkrock, Forrest People, ako i slovenský predstavitelia techno scény ako Toky, Boss, Pappi a mnoho ďaľších. V súčasnosti sa prezentuje na rôznych klubových nekomerčných eventoch a open airoch a od roku 2014 sa začala venovať produkcii a jej remixy boli vydané na vydavateľstvách SDL Recordings – X-Treme Hard Traxx, Minimal Killer Traxx, Paranormal Traxx, Underground V.I.P Traxx, Devil Terror Traxx (Germany), Solid Groove Records (Netherlands), Subwoofer records.
Z jej pôsobenia na hudobnej scéne vyberáme:

Kluby: Dopler (Bratislava), Atelier (Praha), Gimlet Music Bar (Pardubice), Atelier Babylon (Bratislava), Unique (Bratislava), Empire (Pezinok), Empire (Bratislava), Fun Pláž Zlaté Piesky (Bratislava), Planet 4 (Trnava), Metro club (Šala), Sirius (Brezno), Energy Music Hall (Čaňa), Ponorka Music Pub (Prešov), EKG Night club (Vranov n/Toplou), Sin City (Malacky), Caribic (Prievidza), Luna Disco coctail club (Nitra), Krankenhaus (Trenčín), Steps (Trenčín), Clubbing Complex (Nové Zámky), Oceán (Leopoldov), Infinity (Partizánske), Ibiza Disco Club (Veľký Lapáš), Cotton club (Piešťany), Victoria club (Stropkov), Rio (Bratislava), Radosť (Bratislava), Uhu club (Bratislava), Pucha (Bratislava), Kartell (Bratislava), Jersey (Bratislava), Palace Games club (Bratislava), Lotos (Bratislava), Be About klub (Bratislava), 4 You (Bratislava), Ľubochňa, Senica, Červený kameň…

Open air parties:
Summer Session – Žďákovský most Orlík 2014 (CZ)
2.Letná 3Media party – Letné kúpalisko Nitra
AquaDance – Letné kúpalisko Vranov n/Toplou
Sundance – Domaša
BeeFree 2011 – Letisko Piešťany
BeeFree 2013 – Areál Divoká Voda Čuňovo
Carat Tuning 2013 – Letisko Piešťany
Fiesta Open Air 2012 – Střelnice, Uherský Brod (CZ)
Macebra B-day Bash 2013 – Střelnice, Uherský Brod (CZ)

Radio shows:
DJ Style Show – Chill Lover Radio NYC (USA)
SDL Recordings Germany & Sublabels Fnoob Podcast – FNOOB Radio (UK)
Homeradio,Budapest – KATO PrOmO-Factory radio broadcast (HU)
Radio SeeJay – Dj Time (CZ)
Radio Sity – Bassline radio show
Radio FM – 4 Elements

MELLCOSSA DJS

Slovenské bratské DJské duo Mellcossa pochádzajúceho z okolia Bratislavy, vzniklo začiatkom roka 2013, ako myšlienka spojenia viacerých tanečných žánrov do jedného celku. Pred týmto projektom sa každý z nich samostatne venoval svojmu hudobnému štýlu a hraniu v kluboch pod osobitnými pseudonymami Peco Mellcossa a Tibsi Mellcossa. Predchádzajúce, aj spoločné vystúpenia oboch protagonistov, ich však inšpirovali do vzniku tohto DJského zoskupenia.

Tento projekt asociuje techhousové a minimalové beaty, o ktoré sa v tejto formácii stará Dj Peco a zložku techna, ktorú vedie Tibsi. Spolu však vytvárajú dvojicu, ktorá za DJským pultom vytvorí nezabudnuteľnú zmes minimalu, techhousu, progressivu či techna.

Presadili sa najmä rezidentúrou v Clube Empire, kde odštartovali vydania úspešného eventu MelG Miraculous Meeting, ktorý, ako aj zoskupenie, vychádza z rôznorodosti a pestrosti tanečných hudobných žánrov. V súčasnej dobe sa zameriavajú hlavne na eventy  pod názvom Techno essence .

Snom

Prvé pokusy s tvorením hudby začal Snom pod pseudonymom Norman Electroc v neskorých 90tych rokoch prevažne v hudobnom štýle trance. Postupom času a vystriedaním niekoľkých projektov a formácií ako napr. Analog Dimension alebo N404 a nespočetného množstva hudobnej techniky, hľadajúc si najvyhovujúcejšiu formu prezentácie vlastnej tvorby a mixovania našiel svoju dnešnú podobu ako Snom. Spolu s pribúdajúcimi skúsenosťami sa vyprofiloval aj štýlovo a od roku 2004 hráva pod pseudonymom Snom. V období od roku 2004 silne ovplyvnený masívnym nástupom nemeckého electra hrával najčastejšie ako súčasť dvojice Pier Stoe & Snom najviac hudbu obsahujúcu prvky electra od house až po dirty electro.

Po prílišnej komercionalizácii electra sa začína vyhýbať mainstreamu a vyhľadáva skôr odlišnosti a vracia sa skôr k progressive house, tech house a tribal house soundu, no naďalej jeho sety obsahujú mierne prvky electra a keďže hranie proste musí byť zábavné, siaha často po trackoch s rýchlymi brejkami, zmenou tempa a rôznymi prvkami experimentu.

Počas svojho dlhoročného hudobného pôsobenia si zahral, či už sám alebo ako člen niektorého z viacerých projektov v kluboch a na festivaloch na Slovensku a v Čechách.  Pravidelnejšie sa objavoval v kluboch ako Duna, Radosť, Unique, či bratislavský Empire club.

osledných šesť rokov sa aktívne venuje projektu Welcome.To.Gregi.net kde sa stará o časť mixovaných setov ktoré Gregi.net ako multikurturálny portál a zároveň aj Snomov domovský booking a vydavateľstvo prináša poslucháčom na nepravidelnej báze.

13340364_1039351069487082_1439730822_o

Zdroj: Techno essence