The Cure vystúpia 22.10. v Prahe!

Britská rocková skupina The Cure sa vydala na európske turné, ktoré obsiahne tridsať koncertov v sedemnástich krajinách. U nás na Slovensku si na nich bohužiaľ budeme musieť opäť počkať, ak sa vôbec niekedy dočkáme, pre skalných priaznivcov je tu však koncert v pražskej O2 aréne, ktorý sa uskutoční 22. októbra 2016.

U nás opäť nič, v susedných Čechách sú však varení pečení! Boli jednými z prvých západných interprétov, ktorí v Čechách vystupovali po páde železnej opony. Prvý pražský koncert sa uskutočnil v auguste roku 1990 v Sportovní hale. Od tej doby navštívili The Cure Prahu ešte trikrát a raz hrali dokonca v Brne. U nás nikdy a myslím že tak skoro ich tu neuvidíme, ak vôbec! Preto, ak si skalný fanúšik, mal by si zamieriť 22. októbra 2016 do pražskej O2 arény, kde si ich môžeš do sýtosti vychutnať!

la-et-ms-the-cure-hollywood-bowl-20160524-snap

Kapela totiž nebola na regulérnom turné od roku 2008. V tomto vákuu sa kapela sústredila na hranie na top európskych festivaloch. The Cure boli hlavnou hviezdou na dánskom Roskilde aj na Primavere v Barcelóne. Vystupovali aj na mnohých ďalších ako napríklad Werchter, Reading & Leeds, Pinkpop, Hurricane & Southside, Paleo, Vieilles Charrues, BBK, Belfort, Optimus Alive!, Frequency, Electric Picnic, Bestival…

The Cure sa na turné chystajú v dobe, kedy nemajú vydanú žiadnu novú platňu. Kapela teda sľubuje prierez hitmi zo svojej 37 ročnej kariéry a podľa Petra Nováka z usporiadateľskej agentúry Live Nation zahrajú „skladby oblíbené i dosud nevydané a ve zbrusu nové pódiové prezentaci“.

V kapele sa v minulosti vystriedala kopa muzikantov, na prebiehajúcom turné vystúpia pod hlavičkou The Cure spevák Robert Smith, bubeník Jason Cooper, basgitarista Simon Gallup, gitarista Reeves Gabrels a klávesák Roger O’Donnell.

Vstupenky sú v predaji na stránkach Ticketportal.cz ale už je veľká časť vypredaná, tak si švihni! Ako predkapela sa na turné predstaví škótska postpunková partička The Twilight Sad.

Zdroj: Live Nation