TORMZY má britské č.1 a nový rekord!

Rapper STORMZY je novým kráľom britského rebríčka. V jednom z najtesnejších súbojov v histórii odsunul  Rag’n’Bone Mana na druhé miesto. 

Bol to očakávaný boj. Tri týždne po sebe  vyhrával v hitparáde nový objav britskej scény Rag’n’Bone Man, teraz sa však musel skloniť pred hviezdou grime komunity. V deň, keď vyšiel Stormzyho debutový  album  Gang Signs & Prayer, zaplavila britské sociálne siete vlna solidarity. Hashtag #NationalStormzyDay zdieľali nielen fanúšikovia jedného z najsympatickejších britských hudobníkov, ale tiež speváčka Adele a kolegovia Wiley alebo  Ed Sheeran. Sheeran vyjadril podporu talentovanému rapperovi už na odovzdávaní cien Brit Awards, keď si ho pozval na vystúpenie a zároveň vydal aj Stormzyho remix singla Shape Of You.

Duel o č.1 albumovej hitparády minulý týždeň naviac priniesol aj historický zápis. Stormzy predal v prepočte 69 tisíc kópii albumu, podstatným dielom pritom prispel k tomuto číslu streaming. Žiadny album v Anglicku doteraz nezaznamenal v prvom týždni toľko prehrávaní ako Gang Signs & Prayer. Stormzy tak prekonal všetky rekordy aj Justina Biebera a Drakea!

Zdroj: Warner Music