Transform Today: Skvelý koncert a netradičné umenie sa stretli v Steps.

Trenčín poctila skupina Puding Pani Elvisovej vo februári akciou, na ktorej svojej povesti najlepšej koncertnej kapely Slovenska rozhodne neostala nič dlžná. Okrem obľúbených hitov nechýbali tri zatiaľ nepomenované hudobné novinky, ale ani graffiti či originálny Trenčiansky hrad z lepiacej pásky.

Tretí koncert svojej mesačnej šnúry po celom Slovensku odohral Puding Pani Elvisovej 7. februára vo vypredanom trenčianskom Steps Clube spolu s ďalšími umelcami zapojenými do projektu Transform Today.

IMG_1729

 

Pod týmto heslom svojimi live vystúpeniami koncert ozvláštnila aj mladá dizajnérka Misha Chmelíčková a jeden z najrenomovanejších slovenských graffiti umelcov Animo.

Keď som si predstavila panorámu Trenčína, inšpirácia pre moje tunajšie dielo s názvom Play bola jasná, usmieva sa multiumelkyňa Misha, ktorá na stenu klubu lepiacou páskou technikou zvanou tape drawing znázornila svoju víziu Trenčianskeho hradu ako retro počítačovej hry. Atmosféru koncertu už tradične skvelých PPE okorenila svojimi obrázkami aj ako VJka: „Jednoduché, geometrické, trochu retro, to je pre môj štýl charakteristické. Moja tvorba má ľudí v prvom rade baviť, to je jej zmysel. Na každej akcii preto prekvapím niečím novým,“ sľubuje.

IMG_1960

Animo do svojho vystúpenia vložil aj kus filozofie a počas párty vytvoril veľkú grafiku s názvom Paint is my freedom. Je to metaforické vyjadrenie mojej subjektívnej vnútornej slobody, ktorá je skrytá práve v procese samotnej maľby od prvého ťahu štetcom až po konečný výsledok, vysvetľuje streetartista známy maľbami originálnych postavičiek.

Po predskokanovi DJ Stroonovi sa o prekvapenie večera postaral samotný Puding Pani Elvisovej, ktorý v rámci takmer dvojhodinovej show odohral nielen svoje najväčšie hity, ale aj tri nové tracky zo zatiaľ nevydaného albumu. „Názvy zatiaľ majú len pracovné,“ prezradila speváčka Slivka. Burácajúcemu publiku to však nevadilo ani v najmenšom a na prasknutie plný klub všetky novinky ocenil búrlivým potleskom.

IMG_1767a

Nenechajte si ujsť ďalšie koncerty v Košiciach, Poprade a Prievidzi. Viac informácií nájdete na interaktívnej microsite www.transformtoday.sk.

Zdroj: Transform Today