Ukrajinská stoner kapela SINOPTIK mieri na Slovensko, na koncerty vás pozývajú v slovenčine! 

SINOPTIK je partia troch chalanov, ktorí valcujú európske pódiá parádnym stoner rockom v kombinácii s old school rockom a digital indie. Pre publikum majú vždy pripravené prekvapujúce kombinácie toho najlepšieho, čo nám rocková hudba priniesla od 60.rokov až po dnes v jednom koncertnom sete. Slovenským fanúšikom psychedelic rocku, stoner a alternative sa predstavia už zajtra v Bratislave v klube FUGA za podpory kapely Got Blue Balls, a to už v stredu 22.2.

O hudbe našich východných susedov nie je v našich končinách počuť často. Komplikovaná politická situácia v krajine aktuálne ukrajinskej hudobnej scéne podľa viacerých hlasov paradoxne prospieva. Aj keď sa množstvo zahraničných kapiel stále obáva prísť hrať do krajiny ohrozenej vojnou, domáci interpreti sa tešia z priestoru, ktorí im vznikol v poslednom období. Mnohé mladé ukrajinské kapely už majú silné zázemie doma, ale snažia sa preraziť aj v zahraničí. Majú kvalitnú hudbu, ktorú chcú ukázať, klipy, ktoré stojí za to vidieť. Chcú dokázať, že Ukrajina je plná talentu a elánu – a je to cítiť. Výnimkou nie je ani kapela SINOPTIK. 

Singel ‘White Cats’

The Huffington Post​ o ich koncerte na festivale Budapest Showcase Hub napísal: „Trojčlenné rockové zoskupenie z Ukrajiny SINOPTIK o dušu dokazuje, že ich hudba nie je s*račka. V skutočnosti sú od toho na míle ďaleko. Stojím uprostred asi stovky fanúšikov, ale spevák /gitarista Dmitriy spieva, ako keby práve vystupoval ako headliner na Glastonbury.“ 

SINOPTIK hrali na mnohých festivaloch – Sziget Festival, Reading (Veľká Británia), Respublica Fest 2015 a ďalšie. Frontman kapely Dmitriy žil dlhý čas vo Veľkej Británii, kde nahral dva albumy s britskou kapelou The Wow Signal a speváčkou Penny Foster. Aj vďaka tejto spolupráci Dmitry vystupoval na mnohých britských festivaloch a na jednom pódiu sa ocitol aj so spevákom Iggy Popom. V roku 2016 zvíťazili v súťaži Global Battle of the Bands 2016 medzi 14 krajinami, svetové finále sa konalo v nemeckom Berlíne. 

Na koncerty na Slovensku sa nesmierne tešia, čoho dôkazom je aj videopozvánka, ktorú pre fanúšikov nahrali v slovenčine. 

Video pozvánka od SINOPTIK pre slovenských fanúšikov:

Na Slovensku SINOPTIK vystúpia v rámci svojho turné ‘Interplanet Overdrive Tour’ a koncertnej série WELCOME!, ktorú organizuje koncertný portál Tootoot v spolupráci s vydavateľstvom go2stage. Cieľom projektu je podporiť príchod mladých zahraničných kapiel na Slovensko.  “V posledných mesiacoch sme mali možnosť spoznať viacero skvelých zahraničných kapiel z okolitých štátov, ktoré chcú vystupovať v nových krajinách a získavať nových fanúšikov. Vždy sa nás pýtali – aké je publikum na Slovensku? Povedzme si pravdu, silná kultúra v objavovaní novej hudby u nás zatiaľ nevládne. Kluby sú zatiaľ skeptické a boja sa, že na koncerty nikto nepríde. Dôležité je však slovo ZATIAĽ. My veríme, že s podporou klubov, koncertných nadšencov a partnerov sa nám podarí rozbehnúť peknú koncertnú sériu, ktorá otvorí Slovensko svetu a prinesie nám za odmenu veľa dobrej muziky,” hovorí Daniela Grečnerová z koncertného portálu Tootoot. 

Koncerty SINOPTIK v rámci koncertnej série WELCOME! na Slovensku: 
22.02.2017 v Bratislave / FUGA / support: Got Blue Balls / vstupné iba 4€

Bratislava ( FUGA, 22.2.2017) https://www.facebook.com/events/1249907795086096/ 
Organizátori go2stage / Tootoot:  https://go2stage.sk / www.tootoot.co 
SINOPTIK FB: https://www.facebook.com/pg/SinoptikBand 

Viac o domácich support kapelách: 

Rockové zoskupenie Seven Ate vzniklo v roku 2012 a pochádzajú zo Žiliny. Bubeník KVETO hrával ešte do nedávna s punk-rockovou legendou HOTENTOTEN, v kapele BANK OF JOE či napríklad v nu-metalovom zoskupení I.F.X. Viac na www.facebook.com/pg/sevenateband  

Got Blue Balls je rocková kapela zo Sliača, ktorá je vďaka svojmu jedinečnému zvuku a energickým živým vystúpeniam často prirovnávaná k americkým stoner a punkovým kapelám. Viac na www.facebook.com/gotblueballs.  

Zdroj: Tootoot Live Promotion