Urban Market Friday Night!

Nadupaná párty, na ktorej si každý príde na svoje. Na main stage vás budú zabávať oceňovaní FVLCRVM a Stratasoul, svoj návrat na scénu po dvojročnej pauze hlásia šialené baby margita a besná, na slnkom zaliatu riviéru vás prenesú Mitewort & Paradiso Rhythm a o úvodný set k prvému drinku sa postará Jetluck. Celé to budú sprevádzať vizualizácie od klubových stálic noisvizion.

Zívať prázdnotou nebude ani bsmnt stage, ktorý v túto noc ovládnu ženy. Do podzemia vás pozýva klubová matadorka IM Cyber (CZ), domáca hviezda Kevi Anavi a nekompromisné duo [slu:t]. Tu jednoducho nemôžeš chýbať!

IM Cyber (CZ)

Byť DJkou už v našich končinách nie je nič nezvyčajné, no byť jednou z prvých, ktoré pomohli vyšliapať cestu ďalším slečnám, to o sebe nemôže povedať hocikto. IM Cyber áno. DJingu sa totiž začala venovať ešte v roku 1998, kedy jej srdce bilo výhradne pre drum’n’bass. Za roky svojho pôsobenia na scéne mala možnosť si zahrať v drvivej väčšine českých aj slovenských klubov, nevyhli sa jej ani domáce a zahraničné festivaly a na Red Bull Music Academy cestovala až do ďalekej Brazílie.

Mnohí Ivanu poznajú aj vďaka mixovanému CD Shadowbox 2, ktoré vyšlo v roku 2003 ako príloha časopisu Ultram:x a dnes už má status legendy. Ešte zaujímavejšie vyznieva však Ivanino pôsobenie v kapele Skyline, kde namiesto gramofónov a CD playerov vládla saxofónu.

Na Urban Market Friday Night nám IM Cyber predstaví svoju aktuálnu vášeň, a tou je techhouse.

https://www.facebook.com/imcyberdj
https://soundcloud.com/imcyber

Kevi Anavi

DJka, remixérka a producentka, ktorej hudobný vkus ovplyvnili techno producenti z Detroitu. To je Ivana Pesekyová, ktorej sa napriek mladému veku podarilo pod umeleckým pseudonymom Kevi Anavi zviditeľniť nielen doma, ale aj vo svete. Jej EP vydala rešpektovaná značka KMS records z Chicaga, ktorá má v roosteri svetovú špičku ako Luciano, Carl Craig, Simian Mobile Disco či Kevin Saunderson.

Kevina produkcia sa vyznačuje výraznými kombináciami minimalistických beatov, šokujúcich zvukov a hutných bassových liniek, ktoré spolu nažívajú v harmónii s temnými vokálmi. Kevi Anavi má za sebou hrania v rôznych kluboch naprieč celou republikou, ale i v Česku, Maďarsku, Rakúsku, Nemecku, Taliansku, či UK a my sa tešíme, že zavíta aj na našu Urban Market Friday Night.

https://www.facebook.com/KeviAnaviOfficial
https://soundcloud.com/kevianavi
https://kevianavi.wix.com/kevianav

[slu:t]

[slu:t] je jednou z najznámejších DJských dvojíc, na ktoré môžete natrafiť v temných kútoch bratislavských nočných klubov. Juliana a Naďa El servírujú nepredvídateľné mixy v znamení minimal techno, na ktoré sa skvelo tancuje. Dve nerozlučné kamarátky z výšky diktujú svoju víziu o tanečnej hudbe drzo a nekompromisne. Príďte sa presvedčiť na Urban Market Friday Night do NuSpirit Clubu.

https://www.facebook.com/nadajulslut

FVLCRVM

FVLCRVM (čítaj ˈfʊlkrəm) je DJský a producentský projekt Pištu Kraľoviča z kapely NVMERI.

Pišta objavil svoju lásku k hudbe už v mladom veku. Najskôr mu učarovali synťáky a produkcia beatov na počítači, následkom čoho vznikla kapela The Uniques. Klubová hudba predstavovala ďalšiu métu a Piśta popri kapele vydal pár remixov a vlastných skladieb ešte pod pseudonymom Que. Spolu s Michaelom Priestom založil parties a klubové noci Hochspanunng! a Chunk-Foo, aby neskôr odišiel aj s kapelou hľadať šťastie do Berlína.

Po návrate zo zahraničia sa The Uniques premenovali na NVMERI, Que vystriedal FVLCRVM a pre Pištu začala nová etapa v hudobníckom živote. EP Notch pozoruhodne rozvírilo vody miestnej elektronickej scény. FVLCRVM získal cenu Objav roka RadioHead Awards, zúčastnil sa Red Bull Music Academy Bass Campu v Bratislave aj v Paríži a má na konte víťazný remix pre nórsku popovú speváčku Samsaya. Čo prinesie budúcnosť nevieme, ale FVLCRVM to má jednoznačne dobre našliapnuté.

https://www.facebook.com/fvlcrvm
https://soundcloud.com/fvlcrvm

Stratasoul

DJ a producent Stratasoul brázdi slovenskú klubovú scénu už viac ako pätnásť rokov. Z jeho producentských počinov určite stoja za zmienku albumy Slovenčina pre samoukov, ktorý vznikol v spolupráci s Benem, či sólový album Luvly Isles, ktorý si vyslúžil dve nominácie na žánrové ceny RadioHead_Awards 2012. Od tej doby si od produkcie dával pauzu, no pred necelým pol rokom zverejnil na sieti soundcloud skladbu Sherryblossoms 2015. Šípime, že ďalšie novinky už na seba nenechajú dlho čakať!

https://soundcloud.com/stratasoul

margita a besná

Dievčence také, o akých ani Ján Botto nesníval. margita a besná už pltníkov na Váhu nestrašia. Po dlhšom odlúčení sú späť, opäť spolu a opäť za DJským pultom. Oprášia prachom zanesenú zvukovku a staré outfity a predvedú sa v tej najlepšej forme, presne také štýlové a zábavné, aké si ich pamätáme. Ich žánrový záber nepozná hranice, nudiť sa teda rozhodne nebudeme!

https://soundcloud.com/margita-a-besna

Mitewort

Hutné basy a silné rytmické linky, Mitewort vo svojich setoch preferuje temnejšie beaty s atmosférou undergroundových klubov. V spoločnom sete s Paradiso Rhytm sa však chystá ukázať vám svoje druhé ja, ktoré vás roztancuje rytmami Detroit a Chicago House. Mitewort má na konte už viaceré release na domácich, aj zahraničných labeloch. Za zmienku isto stojí EP ‚Take Them All‘, ktroré predstavuje prierez Mitewortovou tvorbou. Štyri skladby sú prirovnateľné k produkcii takých mien ako Boddika, alebo Pearson Sound s oldschoolovým nádychom mohutnej 808-ičkovej basy, rimov, clapov a hlbokých akordov – ideálna kombinácia na parket.

https://www.facebook.com/mitewort
https://soundcloud.com/mitewort

Paradiso Rhythm

Pod pseudonymom Paradiso Rhythm sa skrýva David Varchola, ktorého mnohí poznajú ešte pod umeleckým menom Embryo. Hudobný štýl Paradiso Rhythm možno opísať ako surové a tanečné rytmi zmiešané s emotívnymi melódiami, hlbokou atmosférou a zmyselnými ženskými vokálmi. Okrem zmeny mena založil David v uplynulom roku aj svoj vlastný label “House of Unity” s úmyslom udržať nažive ducha a tradície houseovej hudby vychádzajúcej zo zlatých 90. rokov. Jeho prvý album, láskou a tanečným parketom inšpirovaný “Luv Grooves” sa dočkal aj zahraničného uznania, okrem iných aj od legendárneho DJa a producenta Mr. G.

https://www.facebook.com/paradisorhythm
https://soundcloud.com/paradisorhythm

Jetluck

O večerný warm-up set sa postará DJ Jetluck v Bratislave známy najmä ako rezident obľúbenej párty Homomat. Na začiatok akcie budete teda počuť Jetluckov tech-house set a veľa príjemnej tanečnej hudby bez možnosti oddychu. Nebráni sa v svojich setoch zahrať Beastie Boys, Daft Punk či Emeli Sandé a rôzne nepočuté remixy známych aj menej známych skladieb. Bude to slušná zahrievačka.

VJ noisvizion

VJský projekt noisvizion funguje od roku 2013, no na rováši má už pekný súčet akcií. Pravidelne sa starajá o vizuálne vnemy na rezidentných akciách Tlak v NuSpirit Clube, zážitky z hudobnej produkcie už však dotvárali v nejednom klube.

https://www.facebook.com/noisvizion

Urban Market Friday Night
11.12. (piatok) / start: 20:00
Nu Spirit Club, Štúrova 3, Bratislava
MAIN STAGE: FVLCRVM, Stratasoul, margita a besná, Mitewort, Paradiso Rhythm, Jetluck, VJ noisvizion
BSMNT STAGE: IM Cyber (CZ), Kevi Anavi, [slu:t]

MAIN STAGE:
20:00 – 22:00 Jetluck (warm-up set)
22:00 – 00:00 Mitewort vs. Paradiso Rhythm
00:00 – 02:00 FVLCRVM & Stratasoul
02:00 – 04:00 margita a besná

BSMNT STAGE:
00:00 – 01:30 IM Cyber (CZ)
01:30 – 03:00 Kevi Anavi
03:00 – 06:00 [slu:t]

Vstupné: 5Eur
Event: https://www.facebook.com/events/1487446198249868/

UM---Urban-Market-Friday-Night

Zdroj: Urban Market