Urban Market Saturday Night!

Rozlúčková párty s aktuálnym ročníkom Urban Marketu už tradične ponúkne kvalitnú kombináciu koncertov s DJskými setmi. Na hlavnom pódiu NuSpirit Clubu sa predstaví jedna z našich najúspešnejších mladých alternatívnych kapiel, Bad Karma Boy.

Komu srdce bije skôr pre hip-hopové rytmy, tomu zaplesá pri jedinečnom showcase gigu vydavateľstva Hustle & Fitness. V rámci neho sa predvedú Modré Hory spolu, aj samostatne Lyrik a Bene, Pra3x a DJ Mouspin a Prezident Lourajder. Do tanca vám zahrajú šarmantné Assquakess a o príjemný vizuál sa postará aj VJ Sicknico. BSMNT bude zatiaľ patriť DJskej špičke v podaní Yanka Krala, Bobsana a Vili:ama. Pozor, nech vám neutrhnú dekel!

Bad Karma Boy

Kapelu Bad Karma Boy založil Juraj Marikovič, ktorý predtým pôsobil v skupine Para, spolu s Adelou Tihlárikovou a Petrom Hraběm. Na konte majú dva vynikajúce albumy. Ich rovnomenný debut vyšiel v roku 2013, rok na to ho nasledoval kritikmi aj fanúšikmi ospevovaný počin Údolia a kopce. Skladba Dunaj v minulom roku valcovala alternatívne playlisty a vyslúžila si aj nomináciu na Singel roka RadioHead_Awards 2014. Pieseň odznela aj na samotnom odovzdávaní cien v špeciálnej verzii s hosťujúcimi hudobníkmi a vokalistkami. Tento rok má za sebou BKB takmer 50 živých vystúpení, navštívili najväčšie slovenské festivaly a odohrali dve spoločné turné s Purist, ktoré sa uskutočnili na jar a na jeseň. Medzičasom v kapele došlo k personálnej zmene na poste bubeníka, kedy Petra na bicích len pár týždňov pred začiatkom jesenného turné vystriedal Roman Lauko. Bad Karma Boy však zmenu zvládli bravúrne a pomaly už pracujú na skladbách pre tretí album, ktorého by sme sa možno mohli dočkať už budúci rok.

https://www.facebook.com/BadKarmaBoy
https://bad-karma-boy.com/

Hustle & Fitness Showcase (Modré Hory, Bene, Lyrik, Pra3x + DJ Mouspin, Prezident Lourajder)

Jeden večer, jeden klub a šesť interpretov, ktorí sa vám v jedinečnej premiére predstavia v showcase gigu internetového vydavateľstva Hustle & Fitness! Modré Hory, to sú otec vydavateľstva Bene a Lyrik, ktorí majú na konte dva spoločné albumy a nespočetné množstvo spoluprác s ďalšími interpretmi. Dvojica Pra3x v zložení Demo a Spartak tento rok získala nomináciu na žánrovú cenu RadioHead_Awards za album Živá hudba a spolu s dvorným DJom Mouspin odohrala množstvo koncertov po celom Slovensku aj v Čechách. Prezident Lourajder vydal EP Inaugurácia a v novembri predskakoval Hrane na koncerte v Starej tržnici. Až sa všetci spomínaní stretnú na jednom pódiu, budú padať sánky!

https://www.facebook.com/hustleandfitness
https://hustleandfitness.bandcamp.com/

Modré Hory: https://www.facebook.com/modrehory
Bene: https://www.facebook.com/bene965
Lyrik: https://www.facebook.com/Lyrik-102491286454211
Pra3x + DJ Mouspin: https://www.facebook.com/pra3x
Prezident Lourajder: https://www.facebook.com/prezidentlourajder

Assquakess

DJské duo, ktoré vás nenechá chladnými. Adriana a Barbara svojimi tanečnými setmi pravidelne vymetajú kluby v Bratislave aj vo Viedni. Zahrali si už na parties so svetovými menami ako Slohmo, Zebra Katz, či Slick Shoota, ich set ste mohli počuť aj počas minuloročnej Red Bull Music Academy Night. V NuSpirit Bare majú pod palcom pravidelnú klubovú noc 808, ktorá poskytuje chladivú náplasť na hektické pondelky. Ich sety sú tanečné, neboja sa kombinovať staré klasiky s aktuálnymi trendami a v žiadnom prípade nedajú dopustiť na juke.

https://www.facebook.com/assquakess
https://assquakess.tumblr.com/

Yanko Kral

Len máloktorý DJ si môže povedať, že hráva priveľa a zrušiť všetky bookingy v hlavnom meste mimo jeden vybraný klub. Yanko Kral toto rozhodnutie spravil a spomedzi bratislavských klubov ho tak už takmer rok môžete stretnúť len NuSpirit Clube. O jeho kvalitách svedčí fakt, že Yankova rezidentná noc Tlak patrí k tým najobľúbenejším vôbec.

Yanko Kral začínal ako hip-hopový DJ vo formácii H16, spolu s postupným osamostatnením sa však pribral do repertoáru aj ďalšie hudobné štýly. A že ich je požehnane! V Yankových setoch nájdete naozaj kadečo, od hip-hopu, cez drum’n’bass a dubstep až po UK garage či house. To všetko umne spojené v jeden extrémne zábavný set, ktorý by prebral aj mŕtveho.

https://www.facebook.com/djyankokral
https://soundcloud.com/yankokral

Bobsan

Bobsan alebo Marek Bohunický patrí mezdi najznámejšie postavičky bratislavskej scény. Svoj život zasvätil architektúre a hudbe, ktorú skladá aj mixuje na množstve parties doma aj v zahraničí. V rámci svojho DJského života prešiel dlhú cestu, od drum’n’bassu, ktorý hrával pod pseudonymom Destroyah po aktuálny UK funky, garage, house či gheto funk. Remixoval množstvo skladieb od zahraničných aj domácich interpretov, medzi ktorých patrí Billy Barman so skladbou Traja, ale aj Para, Puding Pani Elvisovej či Laco Lucenič.

https://www.facebook.com/bobsan

Vili:am

Eklektické sety Viliam Lauka netreba zvlášť predstavovať. Mnohí ich poznajú z dlhého zoznamu parties, na ktorých bol rezidentom, či už sú to priam legendárne Suburb noci v SubClube alebo mnohými milované Hipster Paradise v NuSpirite. Okrem DJskej kariéry sa Viliam venuje aj hre na basgitaru v kapele Puding Pani Elvisovej, ktorá má za sebou úspešné jesenné turné po slovenských mestách s novým albumom Tektonická platňa.

https://www.facebook.com/viliAM-7946850687

VJ Sicknico

Jedna z našich áfterkových stálic, dvorný VJ dua Emonoizboyz, streetartista a člen PEKPEK crew. Tomáš Rybár a.k.a. VJ Sicknico pretavil svoju najväčšiu vášeň a dar do povolania, ktoré ho živí. V pracovnom živote grafik a ilustrátor, v tom súkromnom streetartista a VJ, ktorého ilustrácie sa dostali aj do československého výberu OKOMIX 2012. Počas posledného roka ste jeho VJing mohli zažiť na Grape festivale, aj počas vystúpenia DJa Zinca v Bratislave. Spolu s Emilom sa podieľal na oficiálnom videoklipe ku skladbe Malí ľudia od kapely Zlokot a svoje práce prezentuje aj na blogu osem.pekpek.sk

Urban Market Saturday Night
12.12. (sobota) / start: 21:00
Nu Spirit Club, Štúrova 3, Bratislava
MAIN STAGE: Bad Karma Boy, Hustle & Fitness showcase (Modré Hory, Bene, Lyrik, Pra3x + DJ Mouspin, Prezident Lourajder), Assquakess, VJ Sicknico
BSMNT STAGE: Yanko Kral, Bobsan, Vili:am

MAIN STAGE:
21:00 – 23:00 Assquakess
23:00 – 00:00 Bad Karma Boy
00:00 – 01:00 Hustle & Fitness Showcase
01:00 – 03:00 Assquakess

BSMNT STAGE:
00:00 – 02:00 Vili:am
02:00 – 04:00 Yanko Kral
04:00 – 06:00 Bobsan

Vstupné: 6Eur
Event: https://www.facebook.com/events/1748259798728538/

UM---Urban-Market-Saturday-Night

Zdroj: Urban Market