Už o dva týždne Slovenská kapela Persona Grata zahrá na najväčšom festivale progresívneho rocku na svete.

Informácia, že kapela Persona Grata – pôvodom z Bratislavy, zahrá už o mesiac na jednom z najväčších festivalov progresívneho rocku na svete, je čerstvou novinkou na Slovenskejrockovej scéne. Progressive Nation at Sea – festival organizovaný renomovaným vydavateľstvom InsideOut a legendou Mikeom Portnoyom, sa bude odohrávať na lodi plávajucej z Miami na Bahamy.

Počas 5-dňovej plavby sa na nej odohrajú koncerty velikánov progresívneho rocku ako Pain of Salvation, Transatlantic, Spock’s Beard, Devin Townsend, Anneke van Giersbergen či Jon Anderson.

Persona Grata cover photo 1

Persona Grata získala pozornosť Mikea Portnoya, legendárneho bubeníka, bývalého člena svetoznámej kapely Dream Theater a zároveň hlavného dramaturga festivalu Progressive Nation at Sea – skladbou Forevermore.

Mike Portnoy je jednou z postáv na svetovej hudobnej scéne, ktorú si všetci veľmi vážime. Je to multitalent, ktorého meno sa skloňuje ako synonym kvalitnej tvorby, geniálneho pódiového vystupovania a výnimočného využitia svojho talentu tak ako to dokáže len málo ľudí na svete – popisuje bubeník Ján Šteňo – O to viac nás teší fakt, že práve Mike osobne vyjadril nadšenie pre našu novú skladbu Forevermore a napísal, že sa teší z našej účasti na Progressive Nation at Sea„.

COVER_PHOTO_facebook_2014_PROG_Countdow_Artists

Skladba Forevermore patrí do čerstvej tvorby kapely, pod ktorú sa podpísali už aj noví členovia – klavesák Matej Mikloš a gitarista Peter Luha, ktorý sa predtým zviditeľnil ako sólista s ambicióznym eklektickým albumom Viaje del Alma (Real Music House, 2012).

Persona Grata vyráža do US už v polke Februára. „Čas do festivalu bude samozrejme využitý na prípravy, skúšky a doťahovanie detailov vystúpenia – hovorí gitarista kapely Peter Luha – Tešíme sa ale najmä na naše koncerty – po návrate už máme naplánované navštíviť Nitru a Prahu. Stále dohadujeme ďalšie dátumy koncertov, takže náš kalendár celý čas aktualizujeme a už teraz sa tešíme na všetkých fanúšikov, ktorí nás prídu pozrieť. Nové podujatia sú samozrejme vždy okamžite dostupné na našom webe„.

 www.youtube.com/watch?v=DYPMP6MMFFg

Chalani ale neobmedzujú svoju aktivitu iba na najbližšie týždne. Kapela momentálne okrem promovania albumu a živého hrania pokračuje v komponovaní a aranžovaní nového materiálu, ktorý plánujú dokončit ešte tento rok. Okrem úspechov v zahraničí príbúdajú aj nové pozitívne správy zo Slovenska. Minulý týždeň bola Persona Grata nominovaná vo Veľkej hudobnej ankete 2014, usporiadanej portálom Hudba.sk a ZAI a to rovno v dvoch kategóriách: „Objav roka“ a „Album roka“.Vzhľadom na ostatné zvučné mená kapiel a albumy nominované v týchto kategóriách, už samotná nominácia je pre nás veľkou poctou a ocenením našeho úsilia – vysvetľuje Martin – a to všetko vďaka podpore našich fanúšikov, za čo im z celého srdca ďakujeme a dúfame, že nás podporia aj svojim hlasom v oboch kategóriách

Viac info o Progressive Nation at Sea  nájdete na www.progressivenationatsea.com.
Podrobnosti ohľadom kapely, jej tvorby, koncertov a členov nájdete na stránkach: www.personagrata.skwww.facebook.com/personagrataband

Zdroj: Persona Grata
Foto: Veronika Klimonova