Už zajtra poslovia digitálnej hyperreality po prvýkrát na Slovensku!

V stredu 31. mája sa v Bratislavskej Áštvorke chystá večierok hudobného postinternetu, ak také niečo existuje. Portlandská dvojica Visible Cloaks so sebou prinesie náznaky hudobnej budúcnosti, vyvažujúce digitálny chaos Oneohtrix Point Never s elegantnou presnosťou Ryuichi Sakamoto.

Nedávno vydaný album Reassemblage pod labelom Brooklyn RVNG Int je ich druhým albumom, ktorý však pôsobí skôr ako debut. Táto ťažko zaraditelná ambientná hudba sa pohráva s protikladmi organickosti a syntetickosti či budúcnosti a minulosti. K dosiahnutiu unikátneho zvuku používa dvojica virtuálne nástroje z rôznych krajín, alebo spôsob spájania západných a východných hudobných vplyvov. Visible Cloaks skúmajú digitálne zvuky, ktoré dnes zatieňujú moderný pop a obklopujú nás v každodennom živote. Ak vám niečo hovorí trend „vaporwave”, Reassemblage je skôr jeho protikladom.

Okrem Portlandského dua sa objví na pódiu aj z Londýna presídlený elektronický zjav BZGRL (alias Adam Juraszek), absolvent známeho Institute of Sonology, ktorý bude stavať svoje vizionárske zvukové architektúry na ruinách post-grime a musique concrète.

Viac informácií:

https://www.youtube.com/watch?v=U66n3RGkSNg&list=PLxkqEB8gWrVrGi8X8NQSNIkfBZoiYFnYI
https://soundcloud.com/temporarilyclosed/bzgrl-three-blind-mice
FACEBOOK EVENT
https://www.facebook.com/events/292196501215055/

Zdroj: Katarína Svobodová A4