V českej verzii úspešného svetového muzikálu MAMMA MIA! na Slovensku už v júni zaspievajú aj Slováci.

Jeden z najúspešnejších svetových muzikálov, inšpirovaný jedinečnými hitmi skupiny ABBA – MAMMA MIA! čoskoro oslávi malé jubileum. Jeho prvé uvedenie bolo 6. apríla 1999 v londýnskom West Ende. Tam sa hrá nepretžite až doteraz.

Odvtedy stihol dobyť svet a vo viac ako 270 mestách ho videlo takmer 60 miliónov divákov. Bol preložený do mnohých jazykov. V roku 2014 to bola ako sedemnásty jazyk čeština. Za dva roky si v Čechách spolu s hviezdnym obsadením najlepších českých muzikálových spevákov zaspievalo veľké hity ABBY v češtine viac ako 270.000 divákov a kritici ho ocenili nomináciou na cenu Thálie.                   

Po originálnej verzii sa na Slovensku divákom prvýkrát predstaví aj úspešná česká verzia. Pre veľký záujem až v troch predstaveniach 10. a 11. Júna 2017 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave zaznejú veľké hity autorskej dvojice Benny Andersson a Björn Ulvaeus  – Super Trouper, Chiquitita, Money Money Money, The Winner Takes It All, I Have A Dream, Our Last Summer, Dancing Queen a Mamma Mia a ďalšie, s textami Adama Nováka, v réžii Antonína Procházku na veľkolepej scéne so živým orchestrom. 

Príbeh muzikálu MAMMA MIA! je o odvahe realizovať svoje sny o láske, priateľstve, rodine a o význame minulosti pre šťastie do budúcnosti, ktorý sa odohráva na malom gréckom ostrove rozohrajú a zaspievajú veľké české muzikálové hviezdy, medzi ktorými budú aj traja Slováci.              

V úlohe Lisy sa predstaví mladá rodáčka z Púchova Alžbeta Bartošová, ktorú pre český muzikál objavil Michal David. Postavu Peppera stvárni Peter Pecha, ktorý sa do muzikálu v Čechách dostal po štúdiu na ZUŠ Gbely a JAMU v Brne. Tretím Slovákom v obsadení je bratislavčan Laco Hudec Šubrt, ktorý zaspieva v postave Eddieho. Trojicu starých kamarátok a bývalých pop star Donnu, Rossie a Tanyu šarmantne stvárnia Helena Vondáčková, Hana Křížková a Radka Fišarová. Trojicu možných otcov Sophie, Sama, Harryho a Billa budú hrať a spievať Roman Vojtek, Bronislav Kotiš, Pavel Vítek a Oldřich Kříž. Mladý pár Sophie a Sky, ktorý sa chystá na svadbu stvárnia Ivana Korolová a Tomáš Smička. V úlohe Sophiinej družičky Ali sa predstaví Vendula Příhodová.    

Príbeh Muzikálu MAMMA MIA!, ktorý je známy aj z úspešného filmu z roku 2008 s Meryl Streep, Pierce Brosnanom, Colin Firthom, Stellanom Skarsgardom, Amandou Seyfried, či Juliou Walters sa v českej verzii predstaví v troch exkluzívnych predstaveniach 10.6. a 11.6. 2017 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Ticketportal SK: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=12108
Ticket Art SK: https://www.ticket-art.sk/muzikaly/mamma-mia-bratislava-12573/
Aktualizované info na: www.mammamiamuzikal.sk 

Zdroj: pro:messa