V sobotu bude na MJF kraľovať klavír.

Teda lepšie povedané klavíre. Druhý festivalový večer 9. ročníka Mikulášskeho jazzového festivalu (19.-21.7.2013, Liptovský Mikuláš) totiž predstaví až štyroch špičkových klaviristov!

Projekt Three pianos je unikátne zoskupenie troch elitných, jazzových klaviristov patriacich do generácie slovenských jazzmenov narodených v druhej polovici sedemdesiatych rokov minulého storočia. Obsadenie projektu tvoria dnes už etablovaní hudobníci, ktorí nielen individuálne, ale aj spoločne majú za sebou bohaté hráčske skúsenosti. Sú nimi Ľuboš Šrámek, Ondrej Krajňák a Klaudius Kováč.

Zaujímavosťou ich spoločnej interpretácie je mixtúra a zároveň súlad, vytvorený paradoxne na rozdielnosti vkladu, týkajúceho sa individuálnej koncepcie každého z nich. Projekt vznikol v roku 2006 na objednávku hlavného organizátora festivalu Bratislavských Jazzových Dní a publikum Mikulášskeho Jazzového Festivalu bude mať jedinečnú šancu zažiť pomerne exkluzívne vystúpenie tejto jedinečnej formácie.

Druhým sobotňajším koncertom a nepochybne jedným z vrcholov festival bude  vystúpenie zoskupenia Triango v zložení Peter Breiner – klavír, Boris Lenko – akordeón, Stanislav Palúch – husle. Skladateľa, klaviristu, aranžéra a dirigenta Petra Breinera, ktorý momentálne žije v USA asi netreba slovenskému publiku špeciálne predstavovať. Nie každý o ňom však možno vie, že je jedným z najnahrávanejších hudobníkov na svete – jeho tvorba je zachytená na viac ako 180 CD, ktorých sa celosvetovo predalo viac ako 1,5 milióna kópií a spolupracuje s rôznymi orchestrami po celom svete.

V týchto dňoch vystúpia členovia Trianga na festivale Pohoda s projektom Slovenské Tance a Gyorskym filharmonickým orchestrom a neskôr na košickom festivale Mazal Tov s orchestrom Musica Cassovia. Máme veľkú radosť, že na Liptove zaznie toto leto hudba spájajúca vášeň iskrivého objatia z tančiarní v Buenos Aires, dedičstvo jazzovej improvizácie ale aj delikátne interpretačné majstrovstvo klasických koncertných siení.

Podrobný program celého festivalu, online predpredaj lístkov a viac informácií  nájdete na webstránke festivalu www.mjf.sk a www.facebook.com/mikulasjazzfest. Ak vás program deviateho ročníka jediného jazzového festivalu na Liptove ešte nepresvedčil, pozrite sa ako sa na MJF jazzovalo minulý rok: https://youtu.be/6j1eSKYzXK4.

Zdroj: MJF