Veronikina izba na doskách MDPOH.

Mestské divadlo Pavla Orságha Hviezdoslava  uvedie 25.4.2017 na svojich doskách premiéru  trileru Veronikina izba z pera slávneho autora Stepfordských paničiek či klasiky Rosemary má dieťatko Ira Levina.

Príbeh plný napätia a ťažko rozpoznateľných hraníc (na hranici) medzi snom a realitou zavedie diváka do honosnej usadlosti Brabissantových. Tu sa ocitne mladý pár Susan a Larry, ktorých sem privedú manželia Mackeyovi, správcovia domu. Mackeyovi tvrdia, že Susan je neskutočne podobná Veronike, niekoľko rokov mŕtvej dcére ich zamestnávateľov, a chcú, aby sa za ňu vydávala. Skeptický Larry ju od podivného návrhu odhovára, no Suzan ho prijíma a na jedno popoludnie sa premieňa na Veroniku – mŕtvu dcéru majiteľov domu. A mrazivý príbeh sa môže začať. Otázkou je, čo sa v skutočnosti stalo za dverami Veronikinej izby? Vrátil sa príbeh v čase do roku 1975,  keď Veronika ešte žila, alebo to bola len číra fantázia? Existuje Suzan, či bola len zosobnením predstáv umierajúcej Veronikinej sestry Cecílie? Je to krutý vtip či temná skutočnosť? Odpoveď je na divákovi, o čom svedčia aj nejasné mená hlavných postáv.

Predstavenie  vzniká pod režisérskou taktovkou Michala Vajdičku, v hlavných úlohách účinkujú Henrieta Mičkovicová, Peter Šimun, Dominika Kavaschová a Daniel Fischer. MDPOH inscenáciu uvádza v slovenskej premiére.

Zdroj: DPOH mestské divadlo