Vianočné trhy spestrí Pieščanský rýnek aj The Beatles hearts club.

Stánky s tradičným vianočným občerstvením na Námestí slobody a Winterovej ulici aj tento rok počas adventných víkendov doplnia svojou ponukou domáci výrobcovia. Súčasťou Vianočných trhov bude v sobotu a v nedeľu Pieščanský rýnek. Ďalším lákadlom je pestrý kultúrny program.

Organizátori Vianočných trhov pokračujú v tradícii z minulých rokov a vďaka tomu každý štvrtok na Námestí slobody predvedú rodičom aj širokej verejnosti svoju šikovnosť deti z piešťanských škôl. Prvé zo série štvrtkových vystúpení na veľkom pódiu Vianočných trhov je naplánované na 1. decembra.

Predstavia sa žiaci Základnej školy F. E. Scherera, jazykovej školy CM Languages a Základnej umeleckej školy Piešťany.

Piatkový večer sa najprv ponesie v znamení country. Od 17.00 h spríjemní atmosféru na Námestí slobody skupina Neznámi. Koncert bratislavskej new age popovej kapely King Shaolin začína o 20.00 h.

Táto štvorčlenná formácia má za sebou turné po viacerých európskych krajinách. Hrala v kluboch aj na veľkých festivaloch a bola aj doprovodnou kapelou Celeste Buckingham.

Fanúšikov hudby overenej časom poteší hlavný interpret sobotného programu. Je ním The Beatles hearts club – kapela interpolujúca skladby nesmrteľnej legendy. Jej členovia vnášajú do hudby The Beatles vlastný hudobný prejav a ponúkajú svieže podanie viac než polstoročia starých piesní.

Predskokanmi im budú electro-swingoví White Melon a Capre zo Šale, ktorých hudbu je možné charakterizovať ako ethno fusion (rovnaký názov nesie aj ich debutový album). Spájajú totiž prírodné zvuky etnických hudobných nástrojov ako indická Sitar, turecký Saz a Oud, austrálske Didgeridoo alebo africké Djembe alebo Krin, so silnou jazz-rockovou rytmickou sekciou a použitím elektronických a ambientných prvkov.

Súčasťou kultúrneho programu 2. adventnej nedele bude divadelné predstavenie Združenia exallievov Don Bosca, vystúpenia folklórnych súborov Striebornica a Rakovčianka. Nedeľný večer vyvrcholí vianočnými piesňami v jazzovej a swingovej úprave, o ktorú sa postará skupina Trepethe.

01-program-2

Zdroj: Vianocne Trhy Piestany