VIANOČNÝ ŽÚR CHALAŇOV PRILÁKAL DO STAREJ TRŽNICE VEĽKÉ MENÁ AJ DAVY ĽUDÍ.

Starou tržnicou, ktorá v pondelok podvečer privítala asi tisícku hostí, zazneli najznámejšie pesničky a prerobené hity v netradičných kombináciách. Práve to robí každoročne Vianočný žúr chalaňov jedinečným zážitkom, ktorý sa oplatí zažiť. Aj vďaka výťažku zo vstupného sa spolu s vyzbieranou čiastkou z víkendového Vianočného bazára chalaňov už tretí rok po sebe podarila získať krásna suma vyše dvadsaťdeväť tisíc eur. 

Celým večerom ako moderátori sprevádzali tváre charitatívneho projektu – herci Lukáš Latinák, Marián Miezga a Róbert Jakab, ktorí si taktiež pripravili hudobné vystúpenie. Návštevníci tak mali možnosť vypočuť si Maja Miezgu s kapelou Why Not, pesničku Načo pôjdem domov v podaní Roba Jakaba, či Včielku Maju odspievanú Lukášom Latinákom.

Ešte v úvode sa na pódium postavil František Kovár, ktorý prítomným zarecitoval. Medzi ďalšími účinkujúcimi boli Vladislav Šarišský, Filip Pavlac a ženský vokálny zbor, či Bratislavský Chlapčenský Zbor. Pred divákmi postupne počas večera predviedli naozaj nadupané predstavenie Horkýže Slíže, Polemic Billy Barman, Katarzia s Martinom Valihorom a Marekom Minárikom, či Beáta Dubasová.

Skvelý orchester Tona Popoviča, s ktorým si zaspievali napríklad Soňa Norisová, Vilo Csontos, Marcel Palonder, Marián Labuda ml., Eva Pavlíková, Luboš Kostelný, Zuzana Šebová, Zuzana Porubjaková, Táňa Pauhofová či Zuzana Konečná dostal návštevníkov žúru do skvelej nálady, tešiacich sa na ďalšie vystúpenia večera.

David Koller a jeho Chci zas v tobě spát si spievala celá Stará Tržnica. Spevák sa vyjadril, že je rád, že sa ako interpret zúčastnil na Vianočnom žúre chalaňov, nakoľko napriek tomu, že  pozná zakladateľov českej verzie bazáru, žiaľ, nikdy sa mu nepodarilo tam vystúpiť. 

Vojta Dyk a jeho podanie Feeling Good už len vygradovalo celú atmosféru a pripravilo publikum na funky kapelu Homosapiens, ktorá sa postarala o nadupaný záver celého žúru. O skvelú zábavu sa pred aj po koncerte postaral DJ Carlo a Rajmund Remo Kákoni. Afterparty pokračovala v Nu spirite. 

Veľmi sa tešíme, že aj siedmy ročník tohto podujatia vrátane záverečného Vianočného žúru chalaňov bol opäť veľmi úspešný a vďaka vyzbieraným financiám môžeme zase pomáhať,“ povedal Dušan Lančarič, podpredseda združenia Bazár chalaňov. Vyzbierané finančné prostriedky budú prerozdelené medzi štyri projekty. Lukáš Latinák  podporuje levočské OZ – Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom (SPOSA – L), ktoré združuje rodičov detí s autizmom, sympatizantov združenia a špeciálnych pedagógov. Majo Miezga sa tento rok rozhodol zastrešiť projekt ZažiTo-K pod patronátom OZ Svetielko.

To poskytuje komplexné rehabilitačné služby a odborné vzdelávanie viacnásobne postihnutým deťom vo forme denného centra. Robo Jakab už niekoľkýkrát podporuje OZ EQUITY a projekt Black&white. Ten sa cez detský tábor venuje znevýhodneným skupinám a jednotlivcom rómskej národnosti, snaží sa o rozvoj ich vzdelania, talentu a integráciu do spoločnosti. Chalani sa taktiež rozhodli podporiť spoločný projekt cez OZ Wellgiving a stránku Dakujeme.sk. Je to prvý darcovský portál na Slovensku pre ľudí, ktorí hľadajú pomoc a pre štedrých darcov ochotných pomôcť, či už niektorej neziskovke alebo konkrétnemu človeku. 

Viac informácií o celom podujatí a projektoch, ktoré sa vďaka finančnej zbierke podporia nájdete na internetovej stránke www.vianocnybazarchalanov.sk.

Zdroj: NEUROPEA