Zahraničný úspech skupiny Mukatado! Nahrali singel s anglickou kapelou!

Mukatado nezaháľa! Po úspešnom singli Do vody, ku ktorému onedlho kapela zverejní aj videoklip, prekvapuje zahraničnou spoluprácou. Spojili sa s anglickou kapelou Brothers Rasputin, s ktorou v lete nahrali spoločný singel s názvom „In my body“!

„S Brothers Rasputin sme sa zoznámili v roku 2013 na festivale ROCKSCAPE v Banskej Bystrici, kde odohrali úžasný koncert. Ihneď ma zaujali, lebo sú veľmi nápadití a zaujímaví. Potom sme si dlho písali a dohodli sme sa, že urobíme niečo spoločné. Nakoniec sme v Banskej Bystrici v PJ SOUND STUDIU nahrali spoločnú skladbu, ktorú sme tento rok na spomínanom festivale ROCKSCAPE aj naživo zahrali,“ povedala Janka Kozáková, speváčka kapely Mukatado.

Kapelu Brothers Rasputin, ktorá hrá prevažne vlastné pesničky s prvkami funku, rocku a soulu, tvoria traja členovia: Mitch Taylor – gitara, spev; Nick Taylor – bass a Rommy Turtev – bicie.

IMG_2086

„Chalani sú neskutoční puntičkári a vedia, čo chcú. Idú si za tým, nielen, čo sa týka produkcie, ale aj zvuku, keďže dvaja chalani z kapely pracujú v prestížnom štúdiu v Londýne. Ja som si v podstate chcela otestovať, či sme schopní ich hudbu v štúdiu zaznamenať tak, ako sa to robí v Anglicku, pretože máme v štúdiu podobné technické vybavenie. Peťo Dobrík – zvukár má veľmi rád anglický sound….A myslím, že sa to podarilo!“ J dodala Janka.

„Naše koncerty bývajú pomerne chaotické, najmä vďaka Mitchovmu nepredvídateľnému charakteru,“ prezrádza s úsmevom Rommy Turtev z kapely Brothers Rasputin. „Na Slovensku sme odohrali mini turné v štyroch mestách a bolo to super. Nakoniec sme ho zakončili nahrávaním singla s kapelou Mukatado v PJ SOUND STUDIU, ktoré bolo veľmi príjemné. Peťo Dobrík s Jankou Kozákovou vytvorili niečo naozaj výnimočné. Ich štúdio má skvelú atmosféru a dobré vybavenie. Dúfame, že sa nový singel bude ľuďom páčiť :-),“ dodal Roman.

Sequence 01.Still025 (1)

Práve originalitu a show na pódiu vyzdvihla na kapele aj speváčka Janka. „Vidieť túto kapelu hrať naživo bol pre mňa veľký hudobný zážitok. V štúdiu boli veľmi konzervatívni a pracovití, ale na pódiu som si myslela, že rozbijú všetky nástroje. Bola to úžasná showka a energia. Dokonca som sa stretla s ľuďmi, ktorí povedali, že lepší koncert ešte nezažili,“ dodala Janka.

Zdroj: Mukatado