Živých nás nedostanú: Elán v Bratislave po 30 rokoch vzkriesi slávny album Hodina Slovenčiny!

Kapela Elán sa po úspešnom predpredaji na české halové turné a obrovskom záujme fanúšikov rozhodla vrátiť na veľké pódium aj v Bratislave. V piatok 28. októbra vystúpi na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. 

Má k tomu niekoľko dôvodov: na jednej strane si pripomína 30. výročie vydania úspešného albumu Hodina slovenčiny a zároveň plánuje fanúšikom predstaviť tie najlepšie pesničky z aktuálne skvele prijatej nahrávky Živých nás nedostanú. Dvojhodinový program doplnia najväčšie hity kapely, bez ktorých sa dá vystúpenie Elánu len ťažko predstaviť.

Predpredaj je od dnes exklúzivne v sieti Ticketportal za 17,90 EUR.

Jesenné halové turné kapela nazvala Živých nás nedostanú. Okrem názvu nahrávky sloganom odkazuje aj na to, že po 48 rokoch na scéne a vážnej dopravnej nehodne frontmana stále dokáže v plnom nasadení odohrať dvojhodinové koncerty. „Koncom 60. rokov začínalo spolu s Elánom ďalších 200 nových kapiel. Dnes ich je tu z našej generácie len pár. Po rokoch vieme, že tajomstvom dlhovekosti hudobnej skupiny je to, že musí jednoducho vydržať. A tí ostatní to nedokázali. Postupne sa upili alebo unavili, pohádali a rozpadli. My dúfame, že nás živých nedostanú,“ hovorí Jožo Ráž.

Podľa Vladimíra Moška z manažérskej agentúru Elánu MC production budú hudobníci venovať podstatnú časť koncertu pripomienke jedného zo svojich najslávnejších albumov Hodina slovenčiny, ktorý vyšiel v roku 1985. V tematickom bloku hudobníci prinesú atmosféru 30 rokov starých vystúpení pomocou projekcií a dobových kulís. „Pamätníci sa tak môžu vrátiť v čase do doby, keď boli tínedžeri a mladá generácia zase môže zažiť niečo z atmosféry vtedajších koncertov. Historický vizuál budeme postupne pridávať aj na naše koncertné plagáty,“ vysvetľuje Moško.

Skupina Elán vznikla v roku 1968. Vydala štrnásť štúdiových albumov, päť anglických albumov a niekoľko kompilácií, za predaj ktorých získala neuveriteľných 25 platinových ocenení. Koncert Elánu na Letnej si nenechalo ujsť viac ako 80 tisíc fanúšikov a Slováci v roku 2007 vypredali aj slávnu Carnegie Hall v New Yorku. Pilierom kapely je Jožo Ráž (spev, basová gitara), Jano Baláž (spev, gitara) a Vašo Patejdl (klávesy, spev), ktorí spoločne skladajú piesne. V súčasnosti s nimi skupinu Elán tvoria aj Peter Farmbauer (gitara, spev), Ľubo Horňák (klávesy) a Boris Brna (bicie).

elan 2 BRATISLAVA - bez log2

Zdroj: BrainZone Promotion