Zlokot – Slowakische genius.

Skupina Zlokot, ktorá patrí medzi tie originálnejšie na slovenskej hudobnej scéne vydala nový album s názvom Slowakishe genius. Album obsahuje 12 skladieb a už pilotný singel Wu wej nazančil, že nadviaže na ich debutový album Slowakishe Idiot.

Vďaka nadhľadu a vtipu, ktorým členovia skupiny Zlokot oplývajú sú aj tabuizované témy ako alkohol, drogy, náboženstvo a sex prenesené do vtipných textov, ktorých je album plný.

Už v prvej skladbe dávajú jasne najavo, že sa musíte vedieť nad všetko povzniesť a brať veci s nadhľadom. Ako inak skladba nesie rovnaký názov ako album Slowakishe genius.

To že čerpajú z každodenného života dosvedčuje aj skladba Život v meste. Skladba je ako už názov napovedá o živote v meste a určite vám vyčarí úsmev na tvári. Rovnako vám úsmev na tvári vyčarí aj skladba PR Queen, ktorá je práve o mediálnom svete v ktorom sa aj členovia skupiny Zlokot pohybujú.

Prekvapením pre mňa je tanečná skladba Apokalyptik disko. Je zaujímave počúvať ako sa Zlokot popasovali práve s žánrom ako je disco.

Okrem živších skladieb obsahuje album aj skladby pomalšie. Jednou z nich je sklaba Rauš, ktorá nahliada do tajov milostného života mládeže.

Album je skvelý a spolu s ich prvým albumom sa u mňa zaradí medzi albumy na ktoré určite prach padať nebude.

Slowakiche genius track list:
01. Slowakische genius
02. Živé mesto
03. Wu wej
04. PR queen
05. Apokalyptik disko
06. Nikotín
07. Rauš
08. Oh blues
09. Tanec Vlasty a Mira
10. Malí ľudia
11. Piešeň mravokárna
12. Príjmi Zlokot

Album si môžete vypočuť a kúpiť tu: https://www.slnkorecords.sk/zlokot/slowakische-genius

album_128_2

Napísal: Martin Gregor – gregi