Zoznámte sa s úžasnou speváčkou Lenny, novým objavom z Čiech!

Práve v týchto dňoch vstupuje do hudobného priemyslu mladá, krásna a až neuveriteľne talentovaná speváčka a muzikantka, ktorá vystupuje pod umeleckým menom Lenny.

Lenny sa narodila pred takmer dvadsiatimi rokmi v Prahe ako Lenka Filipová. Už podla mena je teda jasné, že od útleho veku vyrastala v muzikantskom prostredí. Už ako štvorročná začala hrať na klavír a od šiestich rokov začala navštevovať  umeleckú školu (odbor klavír), čo jej vydržalo desať rokov. Zároveň navštevovala jazykovú školu, kde sa naučila plynule hovoriť po anglicky.

V škole hrala v dramatickom krúžku a spievala v zboroch. Neskôr našla záľubu v sólovom speve doprevádzanom hrou na klavír. Komponovala melódie a neskôr pridávala aj texty. Už v jedenástich rokoch zložila svoju prvú pesničku! O päť rokov neskôr začala hrať s kapelou a sprevádzať svoju mamu po turné v Európe, Austrálii a Kanade. Jej vlastná skladba “You’re My Everything“ sa v americkej súťaži International songwriting competition umiestnila v semifinále!

Medzi jej obľúbené kapely patria také legendy ako The Beatles, AC/DC, Red Hot Chili Peppers, Paramore alebo Rage Against The Machine. Joss Sone a Alicia Keys alebo Sting a Jack Johnson sú pre ňu inšpiratívne hudobné hviezdy.

V tomto roku podpísala zmluvu s hudobným vydavateľstvom Universal Music kde jej práve teraz vychádza jej prvé autorské EP s vlastnou hudbou a textom!

“Při psaní písniček na desku vznikala zpravidla melodie jako první a k té se potom napsal text na míru. Náměty textů jsou samozřejmě z mého života a z celkového pohledu na něj, vyjadřují i postoj k jeho neodmyslitelné části – lásce, která bývá krásná i strastiplná,“ dodává krásná Lenny,ktorá sa rozhodla zatiaľ spievať výhradne po anglicky. Toto svoje rozhodnutie zdôvodňuje takto: “Angličtina je téměř můj druhý rodný jazyk a byla jsem s ním ve styku již od svých 3 let. Dobře se mi v něm vyjadřuje, ale hlavně je po hudební stránce daleko zpěvnější, tvárnější, tedy pro skladatele i vděčnější, než je ten český,“ dodává nadaná muzikantka.

Lenny je talentovaná česká speváčka, ktorej hudba nesie prvky generačného idiepopu. Devätnásťročná dcéra populárnej speváčky Lenky Filipovej potvrdzuje príslovie o tom, že jablko nepadá ďaleko od stromu, naopak môže sa zakotúľať aj za hranice obvyklej domácej hudobnej reality.

Autorská a interpretačná osobnosť ale aj ego sólistky ju k tomu, zdá sa, predurčujú. Single  “All My Love“ a “Letter To You“ všetky tieto slová potvrdzujú.

Lenny vydáva svoje prvé EP, na ktorom prezentuje vlastnú hudbu a texty! Jej album nazvaný “All My Love“, ktorý prináša celkom štyri skladby, vychádza pod hlavičkou labelu Universal Music už 24. Júna!

https://www.lennymusic.net
https://www.facebook.com/lennymusicofficial

Zdroj: Universal Music s.r.o.
Foto: Ondřej Pýcha